Federer: “Teniško novinarstvo je preveč negativno”

Bralci medijev obožujejo kontroverznost, napetost in dramo, zato iščejo tiste zgodbe iz zakulisja. Tako je tudi pri tenisu, mediji pa so vedno pripravljeni na novo škandalozno zgodbo. Roger Federer je mnenja, da v teniškem novinarstvu vlada negativna atmosfera.

V tenisu se osredotoča na napake (Foto: Tennisworldusa.com)

Tenisači ne zaupajo medijem, pravi Švicar, pridružili pa so se mu tudi Serena Williams, Novak Djokovic, Fernando Verdasco in cel kup drugih. “Imam občutek, da je novinarstvo pri tenisu na negativni strani,” je povedal Federer, ki čuti, da mediji sicer cenijo dosežke, a se osredotočajo na napake in spodletele poskuse. “V golfu so zelo pozitivni glede dobrih udarcev, birdijeve, pri tenisu pa štejejo neizsiljene napake. Pritisk je velik.”

Podobno je čutil tudi Fernando Verdasco, ko so ga skritizirali (delno tudo upravičeno) glede njegovega obnašanja proti pobiralcu žog. “Seveda nisem želel biti tak, ampak na družbenih medijih obstajajo ljudje, ki preveč govorijo. Prejel sem veliko sporočil, kako se naj opravičim. Izpadlo je, kot da sem naredil nekaj hudo groznega. Vse, kar sem naredil, je da sem ga opozoril na 25 sekund, ki jih imamo med točkami.”