Federer se poslavlja, Švicar ne bo igral Roland Garrosa

Samo nekaj minut po porazu v uvodnem nastopu v Miamiju je vidno razočarani Roger Federer, ki je že drugi teden zapored izgubil v podaljšani igri tretjega niza in ki bo moral čez osem dni predati vodilno mesto na ATP lestvici, povedal, da ne bo zaigral na peščenih turnirjih. Za tri mesece se poslavlja, vrnil se bo junija.

Federer pravi, da si po današnji predstavi ne zasluži biti prvi na lestvici (Foto: Zimbio.com)

Še vidno razburjeni Federer je naznanil, da bo preskočil Roland Garros in da se namerava vrniti s travnato sezono, kot je to storil že lansko leto. Takrat se mu je obrestovalo, saj je zmagal v Halleju in dobil Wimbledon, vprašanje pa, kako bo letos.

“Odločil sem se, da ne bom igral peščene sezone. Tudi prejšnji teden nisem igral dobro. Poskušam najti rešitve za to, zdaj imam nekaj časa. Pomembno je bilo, da sem se v Rotterdamu vrnil na prvo mesto, ni pa toliko pomembno, če bom tekom sezone še stopil na to mesto,” je povedal 20-kratni zmagovalec turnirjev za Grand Slam.

36-letnik se namerava spočiti, vrnil se bo v nemškem Halleju, ki se prične 18. junija, a obstaja možnost, da bo nastopil tudi v Stuttgartu. “Ostajam pozitiven, vsaka tekma je priložnost, da se učim. Razočaran sem, da nisem našel način do zmage. Danes je bil boljši, bil je bolj sproščen. Zaslužim si, da izgubim prvo mesto po današnji predstavi. Bila je tako slaba! Celotno tekmo sem samo iskal občutke. Sedaj je čas, da se umaknem, premislim, nato pa se vrnem na igrišča, začnem trenirati in vložim potrebno delo.”

Rafael Nadal bo na pesku branil 4680 ATP točk, kar pomeni, da bi Federer še vedno lahko ponovno postal najboljši, brez da bi sploh nastopal.