Roger: “Po finalu leta 2008 proti Nadalu sem razmišljal …”

Tako za Rogerja Federerja kot za Rafaela Nadala je bil finale v Wimbledonu leta 2008 nekaj posebnega. Španec je slavil z 9:7 v petem nizu, na robu teme in na robu svojih moči ter zmožnosti. Na novinarski konferenci prej v tem mesecu je Švicar spregovoril o občutkih, ki jih še vedno nosi s seboj.

Roger Federer je poraz ublažil z zmago naslednje leto (Foto: Tennisworldusa.com)

“Moja takojšnja reakcija je bila, da moram nujno zmagati naslednje leto. V sezoni 2009 mi je to uspelo proti Andyju Roddick, bila je epska tekma. To je bilo prečudovito po tistem težkem porazu. Sigurno sem nekaj od tiste tekme vzel s seboj, ampak večinoma pozitivne stvari. Tisti trenutek je bil boleč, ampak bila je dobra tekma. Naredila me je bolj človeškega. Ko bova starejša, se bova nedvomno pogovarjala o tej tekmi. Mogoče v gugalnih stolih na stara leta. Zame bo težje govoriti, saj sem izgubil, zanj pa tudi, ker ne bo hotel pogrevati. Ampak mislim, da ne bi smelo biti problema, saj si vsak želi na tak način zmagati prvi Wimbledon.”

Rafael Nadal je imel manj čustvene misli. “To je bila ena od tekem, ki sem jih skušal malce pozabiti. Spomnim se, da je bilo temno. In spomnim se tistega udarca mimo mene na mreži. V spominu imam stvari, ki sem jih rekel, bežno. Prekinitev zaradi dežja se sploh ne spomnim.”