Federer ne računa na prvo mesto, ker ima druge načrte

V intervjuju ‘RTS’ je Roger Federer pojasnil, da ne razmišlja o prvem mestu na ATP lestvici. To bi bilo skorajda nemogoče, pravi Švicar.

Federer ne razmišlja o prvem mestu (Foto: Tennisworldusa,.com)

Roger Federer je zaradi slabšega rezultata na OP Avstralije padel na 6. mesto na ATP lestvici. “Starejši sem in igram manj turnirjev. Raje bi bil uvrščen nižje na lestvici in vseeno dosegel vrhunske rezultate. Upam, da se to zgodi letos,” je povedal. “Mlajši igralci že prodirajo naprej, saj tečejo kot zmešani in bodo zelo riskantni. Skušam ostati mlad v glavi.”

Švicar je spregovoril tudi o odločitvi, da bo zaigral na Roland Garrosu prvič po letu 2015. Večkrat je poudaril, da ne ve, koliko turnirjev bo igral za pripravo. “Upam, da ne bom čutil pritiska. Francozi obožujejo tenis in moja zmaga iz leta 2009 je bila ena največjih v moji karieri.”

Ko so ga vprašali, če verjame, da lahko osvoji še en Roland Garros, je povedal: “Mhm, rekel bi ja, ampak bi potreboval srečo. Dober žreb, dober začetek in najboljšo igro v pravem času. Ne morem reči, da igram za zabavo, ampak bomo videli, kaj se bo zgodilo.”