“Naslednjič, ko igram proti njemu, ga hočem premagati”

Roger Federer verjame, da njuno zavezništvo z Novakom Đokovićem v dvojicah na letošnjem Laverjem pokalu ne bo vplivalo na njuno rivalstvo v enojicah. 

Novak in Roger na Laverjevem pokalu (Foto: Tennisworldusa.com)

“Mnogi skrbijo, kaj bo nastalo iz rivalstva, saj mislijo, da sva odšla skupaj na počitnice. Rivalstvo bo ostalo močno. Hočem premagati Novaka, naslednjič ko igrava. In obratno. Hočem biti najboljši. Zato sva oba še vedno aktivna na turneji. Zase verjamem, da ko neham s tenisom, da se bom bolj posvetil dobrodelni fundaciji. Hočem ohraniti dobre odnose, zato je dobro, da preživimo skupaj nekaj čas. Brez dvoma,” je povedal Federer.

Na drugi strani Srb Novak Đoković meni enako. “Vedno sva se spoštovala. To je najpomembnejše, seveda pa se bo najin odnos utrdil, saj sva še bolje spoznala eden drugega. V zadnjem desetletju nisva imela veliko priložnost, da bi se usedla in pogovorila. Sva, ampak ne vsak dan konstantno. Preživela sva cel dan v garderobi in čvekala o različnih stvareh v življenju. Spoznavala sva se in ta kvaliteten čas bo utrdil najino prijateljstvo. Spoštovanje pa je bilo že prej in vedno bo.”