Federer na novinarsko konferenco prišel pozno, nato pa pojasnil, zakaj si je vzel čas

Roger Federer si je po porazu v Halleju vzel kar nekaj časa, preden je prišel na novinarsko konferenco. Nihče ni vedel, kaj se dogaja oziroma če je kaj narobe. Švicar je nato vse pojasnil.

196844732 1709925945884079 6590736219927735724 n - Federer na novinarsko konferenco prišel pozno, nato pa pojasnil, zakaj si je vzel čas
Roger Federer (Foto Tennisworldusa.org)

“Danes sem potreboval nekaj časa, da sem procesiral tretji niz. Nisem bil zadovoljen, kako se je vse končalo. Podobno je bilo že v Ženevi, zato sem si vzel več časa, preden sem prišel sem, da ne bi rekel česa, kar bi obžaloval. Vodila bi me čustva. Nisem imel pravega odnosa, zaradi česar sem razočaran, saj na igrišču nisem našel pravih občutkov. Težko se je vrniti, vse me je kar malo potrlo. Skušal sem se spraviti v pogon, ampak ni šlo, začel sem se zavedati, da to ne bo moj dan. Ničesar nisem mogel storiti. Ponavadi sem boljše volje na igrišču, nisem ponosen na odnos, ki sem ga pokazal, ampak to se lahko zgodi na vsake toliko. Ni prvič v mojih približno 1500 tekmah. Vem pa, da se naslednjič ne bo zgodilo enako, ravno zato sem si vzel malo več časa, da bi v celoti razumel, zakaj je bilo tako, kot je bilo. Govoril sem z Ivanom (Ljubičićem, op.a.), nakar sem z dvignjeno glavo odkorakal naprej. Nisem želel sprejeti kakšne nenadne odločitve. Samo ostati moram pozitiven, zdaj me čaka Wimbledon, ki je glavni cilj. Lansko leto se je vse skupaj zgodilo zelo hitro. Letos sem dobil že kar nekaj informacij o tem, kje se nahaja moja igra, odigral sem nekaj tekem, ampak menjava podlage ni nikoli enostavna. Ta povratek je dolg proces in nekaj časa bo trajalo, vsak, ki je imel več operacij, ve, o čem govorim. Nič ne pride zlahka, kar lahko vzbudi pomisleke.”