Federer bi lahko v Wimbledonu ponovno postal najboljši

Še šestič v letošnji sezoni sta ta teden vodilni mesti zamenjala Rafael Nadal in Roger Federer. Švicar ni uspel ubraniti naslova iz Halleja, zato je zdrsel na 2. mesto ATP lestvice, kako se bo nadaljevalo, pa bo veliko odvisno od njegove uvrstitve v Wimbledonu.

Federer brani zmago v Wimbledonu (Foto: Tennisworldusa.com)

Španec v tretji Grand Slam sezone odhaja s samo 50 ATP točkami prednosti. Ampak prednost vseeno je, sploh ker bo Federer branil 2000 točk za lanskoletno zmago. Nadal ima na drugi strani veliko lažjo nalogo, saj mora doseči najmanj četrti krog tekmovanja. S tem bi si zagotovil vodilno mesto na računalniško generirani lestvici (četudi Federer zmaga turnir).

Federer pa bi lahko 1. na svetu postal v scenariju, da zmaga turnir, Nadal pa ne doseže četrtega kroga tekmovanja. V tem primeru bi vodil za 40 ATP točk. Za 32-letnika je torej ključno, da dobi vsaj tri tekme, še bolje pa bi bilo, če zmaga turnir. S tem bi si prislužil 2670 točk prednosti (če govorimo finalu “Fedal”).

Bo pa zanimivo tudi po Wimbledonu. Federer na OP ZDA brani 360 točk, a sledijo Šanghaj, Basel in ATP Finals, kjer je lansko leto v žep pospravil 2100 točk, kar mu ponovno oteži nalogo v bitki za vodilno mesto.