Ekvador, Avstralija in Kazahstan v finalnem delu Davisovega pokala

Davisov pokal

Ekvador je kvalifikacijah za zaključni turnir Davisovega pokala premagal gostiteljico Japonsko s 3:0 in se kot prvi kvalifikant uvrstil na zaključni turnir, ki bo v Madridu med 23. in 29. novembrom. V Adelaidi je nato gostiteljica Avstralija ugnala Brazilijo s 3:1, s tem izidom pa v Nursultanu Kazahstan še Nizozemsko.

Davisov pokal

V japonskem mestecu Miki, kjer so zaradi novega koronavirusa igrali za zaprtimi vrati, je po posamičnih igrah prvi dan Ekvador povedel z 2:0, drugi dan tekmovanja pa sta v dvojicah Gonzalo Escobar in Diego Hidalgo premagala Bena Mclachlana in Yasutako Uchiyamo s 7:6 (3) in 6:3 ter odločila dvoboj. Preostalih dveh posamičnih partij potem niso igrali. Japonska je igrala zelo oslabljena, brez svojih najboljših na čelu z Keijem Nishikorijem.

Avstraliji so zmago zagotovili Jordan Thompson in John Millman s posamičnima petkovima zmagama, Millman je nato slavil tudi drugi dan tekmovanja, ko sta za znižanje poskrbela v paru Marcelo Demoliner in Felipe Meligeni Alves.

Zadnjega dvoboja niso odigrali, kot tudi ne v Nursultanu, kjer je Kazahstan odpravil Nizozemce. Zanjo je edino točko prispeval Robin Hasee, ki je igral tudi med pari, kjer pa sta slavila Andrej Golubjev in Aleksander Nedovjesov. Dve posamični zmagi je vpisal Aleksander Bublik, 51. igralec sveta in s tem najvišje uvrščeni med sodelujočimi na dvoboju.

V Zagrebu Hrvaška vodi proti Indiji z 2:0, tudi so tudi izidi v Cagliariju, kjer Italija povedla z Južno Korejo, v Bratislavi, kjer je gostje iz Češke vodijo proti Slovaški, ter v Honoluluju, kjer ZDA vodijo proti Uzbekistanu.

Izenačeni na 1:1 so dvoboji v Debrecenu med Madžarko in Belgijo, v Düsseldorfu med Nemčijo in Belorusijo, v Stockholmu med Švedsko in Čilom, v Bogoti med Kolumbijo in Argentino ter v Gradcu med Avstrijo in Urugvajem.

V finalu v španski prestolnici bo igralo 18 reprezentanc, 12 se jih bo uvrstilo iz kvalifikacij, neposredno bodo nastopili lanski polfinalisti Španija, Kanada, Velika Britanija in Rusija, Francija in Srbija pa sta dobili posebni povabili.

Vir: Tenis Slovenija, STA