Edmund ugnal še “La Monfa” in prišel do prvenca

Kyle Edmund najboljši v Belgiji. (Foto: zimbio.com)

Kyle Edmund najboljši v Belgiji. (Foto: zimbio.com)

Britanec Kyle Edmund je postal še 13. igralec, ki je v letošnji sezoni prišel do krstne lovorike na turnirjih serije ATP. V belgijskem Antwerpu je v velikem finalu po pravi drami s 3:6, 7:6(2) in 7:6(4) ugnal Gaela Monfilsa ter se tako utrdil na položaju najvišjeuvrščenega Britanca. 

Kyle Edmund najboljši v Belgiji. (Foto: zimbio.com)
Kyle Edmund najboljši v Belgiji. (Foto: zimbio.com)

Na turnirju serije ATP 250 v Antwerpu je Kyle Edmund v svojem drugem finalu lovil prvo lovoriko, Gael Monfils pa v 28. finalu osmi naslov. Za zmago v Antwerpu, kjer je lani lovoriko dvignil Jo-Wilfried Tsonga, sta se tenisača borila kar 2 uri in 28 minut, na koncu pa je krajšo potegnil Francoz. Slednji se je pri rezultatu 4:4 in 15:40 v tretjem nizu še rešil iz primeža Britanca, ki pa se je v težavah znašel, ko je pri zaostanku s 5:6 drugič serviral za obstanek v obračunu. Francoz je namreč prišel do prednosti (15:30), a Edmund je ostal zbran, rezultat poravnal na 6:6, v podaljšani igri pa “La Monfu” dvakrat odvzel servis in tie-break dobil s 7:4.

V tem tednu sem igral dobro, tako da sem vedel, da imam dobre možnosti za zmago,” je po obračunu dejal Edmund. “Ko izgubiš prvi niz, moraš vedno ostati pozitiven. V finalu moraš vedno dati vse od sebe. Na koncu dneva namreč ne šteje, kako dobro si igral, ampak šteje rezultat, ki si ga dosegel.”

Tako Edmund kot tudi Monfils časa za oddih ne bosta imela, saj ju že v prihajajočem tednu čaka nastop na turnirju serije ATP 500 na Dunaju.

ATP 250 Antwerp (Belgija, €660,375, trda podlaga, dvorana), posamezno, finale
Edmund K. (Vb/1) – Monfils G. (Fra/6) 3:6, 7:6(2), 7:6(4)

Dvojice, finale
(2)Mahut N./Roger-Vasselin E. – Demoliner M./Gonzalez S. 6:4, 7:5