Dvojice: Slovenki v Torontu polovično uspešni

Andreja Klepač. (Foto: Instagram)

Andreja Klepač. (Foto: Instagram)

Po izpadu Polone Hercog v 1. krogu glavnega dela turnirja, je Slovenija na Rogers Cupu ostala brez predstavnikov v posamični konkurenci. Hitro se je v dvojicah poslovila tudi Andreja Klepač, uspešno pa je s soigralko prvo oviro preskočila Katarina Srebotnik. 

Klepačevi in Hradecki ni uspelo preskočiti prve ovire. (Foto: Instagram)
Klepačevi in Hradecki ni uspelo preskočiti prve ovire. (Foto: Instagram)

Izkušena Velenjčanka, ki v letošnji sezoni skupaj z Američanko Raquel Atawo ni prišla do želenih rezultatov, je tokrat moči združila s 14 let mlajšo Jennifer Brady in v Torontu pričela zmagovito.

V 1. krogu sta ameriško-slovenski navezi nasproti stali Desirae Krawczyk in Alicja Rosolska. Kata in Jennifer sta odigrali odlično, v celotnem obračunu zadržali vse svoje servisne igre in po uri igre prišli do zmage s 6:2 in 6:3.

Manj uspešna je bila Andreja Klepač, ki skupaj s Čehinjo Lucie Hradecko še ni ujela prave forme. Po dveh zmagah na OP Francije, sta se namreč Andreja in Lucie znašli v nizu štirih zaporednih porazov. Tokrat sta bili od češko-slovenske naveze boljši Timea Babos in Anett Kontaveit.

Srebotnikova in Bradyjeva se bosta danes, v sredo, borili za mesto v četrtfinalu. Nasproti jima bo stala naveza Melichar N./Peschke K.

WTA Premier Rogers Cup, Toronto (Kanada, $2,434,389, trda podlaga, zunaj), dvojice, 1. krog 
Brady J./Srebotnik K. – Krawczyk D./Rosolska A. 6:2, 6:3
(8)Hradecka L./Klepač A. – Babos T./Kontaveit A. 6:7(5), 3:6

2. krog
(7)Melichar N./Peschke K. – Brady J./Srebotnik K. [7.8., 21.30]