Dvojica Klepač/Hradecka osvojila turnir v Cincinnatiju!

Za Klepačevo in Hradecko je izjemen teden. (Foto: Instagram)

Za Klepačevo in Hradecko je izjemen teden. (Foto: Instagram)

Slovenska tenisačica Andreja Klepač je na izjemno močnem turnirju serije WTA Premier v Cincinnatiju prišla do 7. turnirske zmage v karieri. Skupaj s Čehinjo Lucie Hradecko je tvorila 8.-postavljeno dvojico in ugnala 5 navez. 

Za Klepačevo in Hradecko je izjemen teden. (Foto: Instagram)
Za Klepačevo in Hradecko je izjemen teden. (Foto: Instagram)

Andreja Klepač je do svoje krstne WTA lovorike v konkurenci dvojic prišla leta 2013, ko je v Bas Gasteinu v Avstriji naslov osvojila skupaj z domačinko Sandro Klemenschits. Naslednjih 5 naslovov je Koprčanka osvojila skupaj s Špankami (1x Maria Teresa Torro Flor, 1x Silvia Soler Espinosa, 1x Lara Arruabarrena in 2x Maria Jose Martinez Sanchez). Nazadnje je bila prav z Martinez Sanchezovo najboljša lani v Mallorci.

Po nekaj več kot letu dni je Klepačeva prišla do nove turnirske zmage. Tokrat do prve v navezi skupaj s Čehinjo Lucie Hradecko. Češko-slovenska naveza v Cincinnatiju sploh ni oddala niza. V velikem finalu sta dekleti svoje delo opravili že po eni uri, ko sta proti navezi Groenefeld A./Schuurs D. izkoristili prvo zaključno žogico in slavili zmago s 6:4 in 6:1.

Klepačeva je z zmago v Cincinnatiju na WTA lestvici pridobila 7 mest in bo s ponedeljkom veljala za 23. igralko sveta v konkurenci dvojic.

WTA Premier Cincinnati (ZDA, Ohio, $2.944.486, trda podlaga), dvojice
1. krog: Goerges J./Kerber A. – (8)Hradecka L./Klepač A. 5:7, 3:6
Osmina finala: Kichenok L./Ostapenko J. – (8)Hradecka L./Klepač A. 2:6, 3:6
Četrtfinale: (1)Hsieh S-W./Strycova B. – (8)Hradecka L./Klepač A. b.b.
Polfinale(8)Hradecka L./Klepač A. – Pliškova Ka./Pliškova Kr. 7:6(7), 7:5
Finale: (8)Hradecka L./Klepač A. – (5)Groenefeld A./Schuurs D. 6:4, 6:1