Dubaj: Roger našel način za zmago v treh nizih!

Sedmi igralec sveta Roger Federer se je vrnil v mesto, kjer je slavil že sedemkrat. V prvi tekmi po OP Avstralije je v treh nizih premagal Philippa Kohlschreiberja.

Federer v Dubaju (Foto: Tennisworldusa.com)

Nemec je vedel, da ga čaka težka naloga, saj ga je Roger Federer vodil v medsebojnih obračunih kar 13-0. Ampak v tenisu je mogoče vse, kar je nakazal s tem, ko je dobil drugi niz.

Roger bo seveda potreboval nekaj tekme, da ujame ritem, ampak tisto, kar smo lahko videli, je bilo dobro. Dovolj dobro, da je pobegnil na 14-0 v srečanji s Philippom, ki bo moral na prvo zmago še malo počakati. 6:4, 3:6 in 6:1 se je glasil rezultat v korist Švicarja.

Težki vetrovini pogoji, toda tenisača sta se dobro lovila po igrišču. Oba sta dovolj izkušena, da ju takšni pogoji ne zmotijo, ampak v njunem soočenju vedno prevlada Federer, ki vse počne malo bolje kot njegov nasprotnik. Serviral je 72-odstotno in si je ustvaril 8 brejk priložnosti, od tega je izkoristil 4. Tako je še vedno na poti do 100. naslova.

V tretjem nizu je bil Federer predober

V tretjem nizu je bil Federer najboljši. Na servisu je izgubil samo dve točki, nasprotnika pa je “zlomil” v drugi in v šesti igri za veliko prednost, ki je ni mislil zapraviti. Trije winnerji v zadnji igri in zmaga je bila njegova. Naslednji ga čaka Fernando Verdasco, s katerim sta ravno pred dnevi trenirala.