Dubaj: Fedex ponovno izgubil niz, a koraka dalje

Sedma zmaga proti Fernandu Verdascu za sedemkratnega prvaka v Dubaju. 50. zmaga na dotičnem turnirju, ki se je končala z rezultatom 6:3, 3:6 in 6:3 po 1 uri in 35 minutah. Roger koraka dalje, je pa še drugič zapored izgubil drugi niz.

Roger je samo še tri zmage stran od zgodovine (Foto: ATP)

Kratka tekma, trije hitri nizi, ampak lahko bi šla v obe smeri. “Zadovoljen sem, skozi celotno tekmo sem ostal miren,” je povedal Federer. “Počutil sem se, kot da sem užival. Tudi če nisem igral najboljšega tenisa, sem še vedno čutil, da bo šlo v mojo smer. Samozavest je zelo pomembna pri tenisu. Vesel sem, da sem jo imel danes. Na koncu sem igral dobro. Takrat, kot sem potreboval, sem dobro serviral. Lepo je bilo zmagati na tak način.”

Samo še tri zmage je oddaljen od jubilejne 100. turnirske. Naslednji za Švicarja bo Marton Fucsovics, ki je bil v dveh nizih boljši od Jan-Lennarda Struffa. “Marton kar dobro poznam,” je povedal Federer. “Prišel je v Zurich in treniral z mano. Bil je zelo prijazen in prišel do mene. Zabavala sva se ob igranju, nato pa sva se pomerila še na OP Avstralije lansko leto. Bila je dobra tekma, zelo se je popravil.”

https://www.youtube.com/watch?v=aqRqE1c1gDk