Dominic Thiem do drugega Masters finala v karieri

Po veliki zmagi nad Rafaelom Nadalom, ko je Dominic Thiem končno prekinil niz 50 zaporednih osvojenih nizov na peščeni podlagi, je Avstrijec prikazal še eno odlično predstavo in s 6:4 in 6:2 premagal Kevina Andersona. To je bila njegova šele prva zmaga proti Južnoafričanu v sedmih tekmah, a sta tokrat prvič igrala na pesku. Še bolj kot to pa je pomembno dejstvo, da se je Thiem uvsrtil v drugi Masters finale v karieri.

Thiem je na dobri poti do končnega slavja v nedeljo (Foto: Zimbio.com)

Prepričljiva zmaga Dominica Thiema, ki bi se lahko hitro znašel v težavah. Premagati Rafaela Nadala na pesku pogosto pusti svoj pečat, kaj šele če igraš proti tenisaču, ki te je premagal šestkrat zapored. Toda Thiem je v izvrstni formi in ni pustil, da se ga dotakne pritisk. S kombinacijo dobrega serviranja in močnih, prodornih forehand udarcev je razorožil visokega Andersona, ki mu ni mogel parirati.

Thiem je bil še posebej nedotakljiv na prvi začetni udarec. Rešil je vse tri brejk priložnosti nasprotnika. Anderson na drugi strani je serviral zgolj 56-odstotno uspešno, kar je bilo na koncu premalo, da bi lahko resneje ogrozil Thiema. Največja težava je bila, da je bil Thiem tisti, ki je prednjačil v kratkih točkah, področje, kjer bi moral blesteti Anderson.