Đoković: “S to izjavo sem šokiral celotno ekipo”

V nedavnem intervju za srbsko televizijsko oddajo je Novak Đoković priznal, da je že razmišljal o upokojitvi. Srb se je soočal s poškodbo komolca, ki ga je skorajda stala kariere, ampak se je vrnil, po slabem začetku sezone pa je celo na odlični poti, da ATP koledar zaključi kot najboljši na svetu. 

Še dobro, da ni končal kariere (Foto: Tennisworldusa.com)

Po turnirju v Miamiju je želel odnehati. “Tudi oni so bili šokirani,” je povedal Đokovič. “Bili so osupni. Nisem prepričan, kaj je prišlo iz mojih ust, ampak vsak športnik se mora soočiti s takšnimi trenutki. Prvi trije meseci po operaciji so bili najtežji. Veliko sem razmišljal in imel vse te različne emocije, ki niso bile najbolj pametne. Moral sem se soočiti z njimi. Podpirali so me bratje, družina, ekipa, zares sem jim hvaležen, da sem bili ob meni, še posebno v mladih letih. Moja mati je bila vedno nosilna stena v naši družini.”

Ampak del njega je vedno vedel, da se bo vrnil. Potreboval je čas, a se mu je sprva preveč mudilo. “Ko sem se vrnil s staro ekipo, Marianom in Gebhardom, smo se aprila usedli in pogovorili glede strategij in dolgoročnega cilja. Računali smo, da bom najboljši tenis igral nekje okoli OP ZDA, ampak sem vrh dosegel že malo prej okoli Wimbledona. V Queensu sem že igral finale, v Wimbledonu pa zmagal. Moral sem se najti in ponovno odkriti, kdo sem na igrišču.”

Đoković verjame, da je sedaj drugačen človek in igralec, kot je bil pred meseci. “Gledate novega Novaka. Ni mi ga potrebno opisati, to je vse, kar lahko rečem. Ne bi šel v podrobnosti, ker smo o tem že veliko govorili, ampak zadnjih šest mesecev je bilo kot potovanje. Odkril sem samega sebe in našel formulo za uspeh. Našel sem jo in sedaj se jo bom oklepal, dokler se bo dalo.”