Đoković odbil tudi napad Gruzijca, dr. Ivo “asira” dalje

Nole uspešno odbija napade nasprotnikov. (Foto: zimbio.com)

Nole uspešno odbija napade nasprotnikov. (Foto: zimbio.com)

Še drugič v dveh dneh se je Novak Đoković na turnirju serije ATP 250 v Dohi znašel v zaostanku niza in še drugič je uspešno odbil napad nasprotnika. Tokrat je Srbu načrte neuspešno poizkušal prekrižati Nikoloz Basilashvili. Ivo Karlović v Indiji že polfinalist. 

Nole uspešno odbija napade nasprotnikov. (Foto: zimbio.com)
Nole uspešno odbija napade nasprotnikov. (Foto: zimbio.com)

Gruzijec Nikoloz Basilashvili, ki je v lanski sezoni zablestel in osvojil dva turnirja serije ATP 500 (Hamburg in Peking), se je tudi tokrat izkazal za izjemno trdega nasprotnika. 44 minut je potreboval, da je prvi niz dobil s 6:4.

V drugem nizu je Nole hitro povedel s 3:0 in kasneje niz dobil s 6:3. Ko je v tretjem nizu takoj povedel z “brejkom” prednosti, je marsikdo že pomislil na prepričljiv zaključek Srba, a Gruzijec se je vrnil. Celo brez izgubljene točke je v 2. igri tretjega niza odvzel servis Srbu in kasneje povedel z 2:1. Đoković se je znova dobro odzval, prišel do dveh iger v nizu in tekmo kasneje vendarle dokaj mirno pripeljal do konca.

Kljub vsemu je tudi Novak zabeležil prvi poraz v letošnji sezoni in sicer v konkurenci dvojic. V polfinalu je po treh nizih skupaj z bratom Markom Đokovićem izpadel proti navezi Goffin D./Herbert P.

“Doktorja” leta ne ovirajo

Visoka temperatura in leta (šteje jih že kar 39) pa ne ustavijo Iva Karlovića. Visokorasli Hrvat je v prvih dveh krogih nize dobival celo pred podaljšano igro, tokrat pa je po dveh tie-breakih izločil Latvijca Ernestsa Gulbisa. Slednji je včeraj sicer presenetil in izločil 2. nosilca turnirja Hyeona Chunga.

Hrvat je z zmago postal najstarejši polfinalist po letu 1993, ko se je v San Franciscu do polfinala prebil Jimmy Connors.

V Indiji v igri za turnirsko zmago ostaja tudi branilec naslova Gilles Simon, ki je proti rojaku Benoitu Paireju že bil v izgubljenem položaju, a se rešil. Mlajših izmed Francozov je namreč v 2. nizu pri vodstvu s 5:4 že serviral za zmago, a tekme ni uspel pripeljati do konca.

V Brisbaneu sta se še 6. v karieri med seboj pomerila Kei Nishikori in Grigor Dimitrov, do 5. zmage pa je prišel Japonec. V  polfinalu se bo Nishikori pomeril proti Jeremyju Chardyju, ki je proti Yasutaku Uchiyami rešil zaključno žogico.

Zanimivejše tekme 3.1.2019:

ATP 250 Doha
(1)Đoković N. (Srb/1) 
– Basilashvili N. (Gru/5) 4:6, 6:3, 6:4
Wawrinka S. (Švi) – Bautista Agut R. (Špa/7) 4:6, 4:6
Đoković M./Đoković N. – Goffin D./Herbert P. 1:6, 6:3, 13:15

ATP 250 Brisbane
Dimitrov G. (Blg/6) – Nishikori K. (Jap/2) 5:7, 5:7
Chardy J. (Fra) 
– Uchiyama Y. (Jap/Q) 6:4, 3:6, 7:6(4)

ATP 250 Pune
Karlović I. (Hrv) – Gulbis E. (Lat) 7:6(5), 7:6(5)
Simon G. (Fra) – Paire B. (Fra) 3:6, 7:6(4), 6:4