Đokovič, Federer in Nadal se niso pogovarjali

Novak Đoković, Roger Federer in Rafael Nadal so zaznamovali tenis zadnjih petnajst let. Z njihovim načinom na igrišču in tudi v privatnem življenju so vzor mnogih po svetu, tekom let pa so se tudi zbližali in postali dobri prijatelji. Ni pa bilo vedno tako.

Roger Federer in Novak Đoković (Foto: Tennisworldusa.com)

Novak Đoković, ki je imel predvsem z Rogerjem Federerjem kar burno zgodovino nesoglasij, a o tem redko odkrito spregovori, je pred kratkim povedal, kdaj se je zares zbližal z najboljšima tenisačema. “Z Rafo sva se bolje spoznala leta 2013, ko sva igrala eksibicijo v Južni Ameriki. Z Rogerjem pa sva se vedno zelo spoštovala. Dal mi je nasvet glede očetovstva. To je dobro za naš šport, ker posredujemo sporočilo spoštovanja. Šla sva skozi obdobja, kjer je bilo vse dobro, nato pa so prišli časi, ko nismo govorili drug z drugim. Ali pa samo eden ni govoril z drugim. Ampak v glavnem smo se dobro razumeli.”

Rafaela Nadala pa so vprašali, kako bodo čez dvajset let govorili o trenutni teniški dobi. “Vedno rečem isto. Nočem biti aroganten, ampak nočem govoriti o tej eri tenisa, ker sem vanjo vpleten in bom izpadel arogantno, če rečem, da je odlična. Veliko teniških obdobij je bilo dobrih. Imeli smo veliko fantastičnih igralcev. Ta era je posebna, ker imamo najboljši tenisači zmožnost, da smo v finalu večine velikih turnirjev. To je ustvarilo nemalo klasičnih tekem, dobrih bitk.”