Đoković: “Če hočeš biti najboljši, moraš spoštovati vse”

Mnogo dobrih mladih igralcev se bori za preboj na ATP turnejo, ampak nihče izmed njih ni še osvojil Grand Slama. Na Masters turnirju v Šanghaju je Novak Đoković z lahkoto zaporedoma premagal 21-letna Alexandra Zvereva in Borno Čorića. Izgubil ni niti niza.

Novak je hvaležen za vsako priložnost (Foto: Tennisworldusa.com)

Kaj bo morala storiti mlajša generacija, da bo zmešala štrene najboljšim? “Imeti morajo pravo ravnotežje med dolžnostmi in obveznostmi na igrišču in ko ne igrajo. Vedno moraš biti pripravljen, da daš vse od sebe. Vložiti moraš vse, ne samo zaradi nasprotnika, ampak tudi zaradi gledalcev, ki plačujejo, da te gledajo igrati,” je povedal Novak Đoković.

“To bodo še odkrili in se bodo v prihodnosti učili, da vsaka tekma, kjerkoli igrajo, vedno morajo dati vse od sebe. Ko se vzpenjajo po ATP lestvici, bodo soočeni s pritiski ter pričakovanji s strani medijev in posameznikov. Ne gre se samo o njih kot tenisačih, ampak predstavljajo sebe in šport. Verjamem v to odgovornost, da spoštuješ nasprotnike. Da spoštuješ športno tradicijo in da si hvaležen za vsako priložnost, ki jo dobiš. V mojih očeh je to nujno za vsakogar, ki je na vrhu igre.”