Đoković bo sledil Nadalu in ga pričakal v Barceloni

Medtem ko bo Rafa danes iskal vnovičen finale v Monte-Carlu, se je Novak Đoković že odpravil proti iskanju tiste prave forme. Srb jo bo lovil v Barceloni, kjer ni nastopil že več kot desetletje. Dvanajstkratni prvak na turnirjih za Grand Slam je padel v isti del žreba kot njegov španski tekmec.

Đoković, ki se še vedno pobira po poškodbi komolca, sedaj z novim trenerjem Marianom Vajdo (neuradno) išče dober rezultat v Barceloni. Letos je zaigral na OP Avstralije, kjer je v četrtem krogu izgubil proti Hyeonu Chungu. Igral je dobro, a še vedno čutil bolečino, zaradi česar je moral narediti manjši kirurški poseg, da bi premagal težave in se vrnil na zmagovalno pot.

V Indian Wellsu in Miamiju zagotovo ni bilo enostavno, obakrat je izgubil v prvem krogu proti Toru Danielu in Benoitu Paireu. Ta teden je pokazal dober tenis, gledali smo tesen tretji krog proti Dominicu Thiemu. Zdaj bo Novak v prihodnjem tednu nadaljeval z vrnitvijo v Barceloni, kjer je nazadnje igral leta 2006.

Po 12 letih se vrača v Barcelono, kjer bo pokušal premagati 10-kratnega zmagovalca Rafaela Nadala in Dominica Thiema. Ostali prijavljeni so še Grigor Dimitrov, David Goffin, Pablo Carreno Busta in Diego Schwartzman.