Diego Schwartzman se ne more zanašati na svojo višino

Diego Schwartzman se srečuje z resnim problemom. V ATP karavani, kjer štejeta moč in višina, je eden najnižjih tenisačev. 

Diego Schwartzman Foto: Tennisworldusa.com)

Argentinec v višino meri 170 centimetrov, kar je v tenisu zelo malo in pomeni, da je eden najnižjih tenisačev. Centimetri mu zmanjkajo predvsem pri servisu, je pa zato nekoliko hitrejši kot ostali. Ampak kot vidimo pogosto, sta danes v tenisu najbolj pomembni moč in višina. Za ‘El Pais’ je Diego povedal; “Nikoli mi niso rekli, da ne bom mogel igrati tenisa, ampak da bom imel veliko več težav kot povprečen igralec. Zaradi moje višine močno zaostajam.”

Schwartzman je dosegel 11. mesto na ATP lestvici, kar je sicer vrhunski rezultat. “Danes so vsi tenisači višji, ampak včasih ni bilo tako. Včasih so bili vsi nižji, tako da bi bil pred desetimi leti lahko med najboljših deset. Tenis je bil drugačen od tega, ki ga poznamo danes. Na televiziji se sploh ne vidi, kako visoki in veliki so tenisači. Nadal, Federer in Đoković so praktično 190 centimetrov. Težava je, da se višina pozna tudi pri razvoju telesa. Trenirati moraš na 100 odstotkih, pa še to vem, da na igrišču včasih ne bom imel možnosti. Bodo situacije s servisom ali nekaj udarcev, ki bodo naredili razliko. Zato moram vedno dati vse od sebe. Posledično me tudi bolj spoštujejo.”