Delray Beach: McDonald presenetil Del Potra

Mackenzie McDonald je postal heroj dneva, ko je zabeležil morda celo največjo zmago v karieri, pa čeprav je premagal “samo” povratnika po poškodbi Juana Martina del Potra. Argentinec se je ta teden boril hrabro, a  mu še manjka kondicije in moči za boljše predstave. Tokrat je bil ponovno blizu, a je bil Mackenzie boljši v podaljšani igri tretjega niza.

Mackenzie McDonald (Foto: ATP)

6:4, 3:6 in 7:6 je bilo na koncu za Mcdonalda, ki se je veselil gromozanske zmage in napredovanja v polfinale. To bo njegov prvi s prvo zmago nad TOP 10 igralcem. Trenutno je namreč na 84. mestu ATP lestvice, bo pa v ponedeljek najmanj 76. na svetu. “Igral sem že proti nekaj najboljšim na svetu in vedno je bilo težko. Na koncu sem čutil živce, ampak vsakič igram bolje. Vesel sem, da mi je končno uspelo priti čez ciljno črto in premagati enega izmed njih.” 

Del Potro se je boril dobro, ampak njegovo gibanje še ni tam, kjer bi moralo biti. Pričakovano, saj se vrača po poškodbi. V drugem nizu je le našel nekaj zaleta, ki ga je nesel vse do podaljšane igre tretjega niza, tam pa zmanjkalo tudi nekaj sreče. Kljub porazu, je rekel, da bo iskal pozitivne stvari, ki jih lahko odnese od tega tedna. “Želel sem dati vse od sebe, boril sem se do zadnje točk in imel se svoje priložnosti, ampak težko je zmagovati tekme, kadar nisi na 100 odstotkih. Igral sem tri tekme po štirih mesecih, zatorej mislim, da je to najboljša stvar tega tedna.”

https://www.youtube.com/watch?v=qM5E9SWNDBw