Davisov pokal: Slovenci oslabljeni v dvoboju s Kitajsko

Slovenska teniška reprezentanca se bo v play-offu svetovne skupine II Davisovega pokala ta konec tedna pomerila s Kitajsko. V Guangdžov pa iz ZDA zaradi težav z vizo ni uspel priti Bor Artnak. Vlogo četrtega slovenskega igralca bo zdaj, kot dovoljujejo pravila, prevzel kapetan Grega Žemlja.

Grega Žemlja prevzema vlogo 4. igralca. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Artnak, ki je ta teden na lestvici ATP prebil mejo 500, tako ostaja v ZDA in ne bo mogel pomagati slovenski reprezentanci. Nazadnje je nastopal na turnirju v Indian Wellsu in prišel do četrtfinala. kapetana Grego Žemljo, ki pa kljub temu ne obupuje. “Razmere za delo so dobre. Vzdušje v reprezentanci je kljub odsotnosti Artnaka super. Imamo še nekaj težav zaradi jetlaga, a teniški igralci smo tega že vajeni. Organizacija je zelo dobra, kitajski organizatorji so se res potrudili. Nekaj težav s kolenom ima naš najvišje uvrščeni igralec Blaž Rola, tako da ne morem potrditi ali bo nared za dvoboje,” je dejal kapetan Žemlja. Poleg Role ima Žemlja na voljo še mlada Sebastiana Dominka in Matica Križnika.

Dvoboj bo 2. in 3. februarja potekal na trdi podlagi na zunanjem igrišču. Tekme se bodo pričele ob 11. uri po lokalnem času oziroma ob 4. uri zjutraj.

Kitajska ima trenutno enega igralca v prvi stoterici lestvice ATP,  Zhizhen Zhang je na 50. mestu. Yibing Wu je 118., Juncheng Shang je 141., Yunchaokete Bu pa je 173.

V primeru zmage bo Slovenija obstala v drugi svetovni skupini, ob porazu pa bo nazadovala v tretji rang tekmovanja, ki poteka na regionalni ravni.

Vir: Tenis Slovenija