Darren Cahill zavrnil treniranje Rogerja Federerja

Morda se zdi nepredstavljivo zavrniti službo trenerja Rogerja Federerja, toda nekaj posameznikov je to v preteklosti že storilo. V septembru je nekdanja številka 13 moškega tenisa Paolo Bertolucci razkril, da se je zahvalil Federerju za ponujeno delo njegovega trenerja. Med »izbranci«, ki so zavrnili Federerja pa je tudi Darren Cahill.

Darren Cahill (Foto: Google)

Romunski EVZ je poročal, da je imel Avstralski trener Darren Cahill, ki je delal z legendami, kot so Lleyton Hewitt, Andre Agassi, Andy Murray, Ana Ivanović, Fernando Verdasco, Daniela Hantuchova, Sorana Cirstea in Simona Halep, na turnirju v Indian Wellsu marca 2009 možnost postati nov trener Rogerja Federerja.

V Dubaju sta skupaj trenirala devet dni, Darren pa si je nato premislil. Menil je, da če bi treniral Federerja s polnim delovnim časom, ne bi imel dovolj časa za svojo družino. Avstralec je poročen že 26 let z ženo Viktorijo, skupaj pa imata tudi dva otroka, Tahlio in Benjamina, ki sta bila takrat stara šele 4 in 7.

Njegova žena ga nikoli ne spremlja na turnirjih, saj upravlja pilates studio. Skupaj živijo v Las Vegasu (Nevada), vendar pa imajo hišo tudi v Adelaidi v Avstraliji.

“Darren je neverjeten človek, ima fantastično osebnost in bi bil resnična pridobitev za Rogerja. Toda ni hotel toliko potovati, ima mlado družino in želi ostati blizu njih, “je dejal Tony Godsick, dolgoletni agent Federerja.

Cahill si je pred kratkim vzel odmor od trenerskega dela, ravno iz razloga, da bi bil več s svojo družino. Nazadnje je treniral Simono Halep, kateri je letos pomagal osvojiti svoj prvi Grand Slam na Odprtem prvenstvu Francije. Halep je izgubila tri prejšnja finala na turnirjih velike četverice, vključno s težkim porazom v finalu Odprtega prvenstva Avstralije letos proti Caroline Wozniacki.