Dalila Jakupović dvojna zmagovalka Futuresa v Avstraliji!

Dalila Jakupović, ki je včeraj praznovala svoj 27. rojstni dan, si je najlepše darilo priskrbela kar sama. Po tem, ko je včeraj na turnirju serije Futures v Avstraliji slavila zmago v konkurenci dvojic, je danes ponoči dodala še turnirsko zmago med posameznicami. S turnirsko lovoriko si je zagotovila 80 WTA točk, s katerimi se bo v ponedeljek na WTA lestvici povzpela na 145. mesto. 

Dalila Jakupović je bila v Avstraliji nepremagljiva. (Foto: zimbio.com)
Dalila Jakupović je bila v Avstraliji nepremagljiva. (Foto: zimbio.com)

Druga najvišjeuvrščena uvrščena Slovenka na WTA lestvici je v glavnem mestu Avstralije prišla do rezultata sezone. Ta teden najvišje rangirani turnir serije Futures je namreč minil povsem v znamenju Dalile Jakupović, ki je bila nepremagljiva tako med dvojicami kot tudi med posameznicami.

V velikem finalu med posameznicami se je pomerila proti domačinki Destanei Aiavi, ki je Primorki skupaj s partnerico morala priznati premoč že v četrtfinalu turnirja dvojic. Tudi tokrat je vloga favoritinje pripadala Slovenki, ki na poti do finala ni izgubila niti enega samega niza. V prvem nizu velikega finala je Dalila pri rezultatu 4:3 vodila s 40:0 in tako imela kar tri povezane žogice za vodstvo s 5:3. Avstralki je kljub vsemu uspel t.i. “ribrejk”, a Jakupovićeva je takoj odgovorila in po petih zaporednih osvojenih igrah povedla s 6:4 in 3:0. Avstralka se je znova vrnila v igro, rezultat v drugem nizu poravnala na 4:4, v 10. igri niza pa je Slovenka izkoristila drugo zaključno žogico in postala dvojna zmagovalka Canberre.

Dalila, iskrene čestitke!

ITF, Canberra (Avstralija, $60.000), pesek, posamezno, finale
Jakupović D. (SLO/5) – Aiava D. (Avs) 6:4, 6:4

Dvojice, finale:
(1) Kato M./Ninomiya M. – (3) Hon P./Jakupović D. 4:6, 6:4, 7:10