Čustveni Murray navdušil s povratkom, končal s porazom

342 dni je minilo, odkar je Andy Murray izgubil proti Samu Querreyju v Wimbledonu lansko leto. Škot se je ta teden vrnil in prikazal odličen tenis, še bolj kot to pa je spomnil, da smo ga še kako pogrešali. Proti Nicku Kyrgiosu je vedno težko, a Murray se je upiral. Avstralec si je vendarle priboril prvo zmago v šestih obračunih.

Dočakali smo vrnitev Andyja Murrayja (Foto: Zimbio.com)

5-1 je vodil Andy Murray, toda danes sta se srečala v malce drugačnih pogojih. Prva tekma po dolgem času za bivšega šampiona, ki se je roko na srce boril hrabro in navdušujoče. 2:6, 7:6 in 7:5 je bilo za Nicka Kyrgiosa, ki na igrišču že od turnirja ATP Halle deluje igrivo in sproščeno. Za zmago je potreboval 2 uri in 39 minut.

Andy je trenutno 156. igralec sveta, ampak je pokazal, da to ne bo za dolgo. Njegov nivo tenisa se bo še dvigoval, nato pa bodo prišli tudi rezultati.

V tretjem nizu smo gledali predvsem suvereno predstavo Kyrgiosa, ki je blestel na začetnem udarcu. Izgubil je le šest točk v prvih petih servisnih igrah in je nenehno pritiskal na nasprotnika, ki je pri rezultatu 4:5 ubranil dve zaključni žogici, nato pa vendarle padel v 12. igri z dvojno napako.

“Pred tekmo sem bil kar čustven, saj je do mene prišlo veliko igralcev, ki so mi zaželeli srečo. Veseli so bili, da sem se vrnil, hoteli so me videti igrati. Bilo je lepo,” je povedal Murray, ki je sicer kazal znake zarjavelosti, ampak to je bilo za pričakovati.Ko sem se ogrel, je bilo dobro. Bila je prva tekma po dolgem času in proti koncu sem izgubil koncentracijo. Razmišljal sem o tem. Seveda sem si želel zmage, toda prevzele so me emocije.”

Vprašanje, koliko časa bo potreboval, da se vrne med najboljših deset na svetu.Trenutno sem malce razbolen, ampak to je normalno. V zadnjem letu sem treniral maksimalno po eno uro in pol. Tokrat sem bil na igrišču precej dlje pod precej bolj stresnimi pogoji. Glede na vse to sem se počutil dobro.”

Do zmage je prišel tudi Novak Đoković

Finalist iz leta 2008 in trikratni zmagovalec Wimbledona, šampion Novak Đoković, je prišel v naslednji krog tekmovanja. V dveh nizih je bil boljši od kvalifikanta Johna Millmana s 6:2 in 6:2 v 1 uri in 5 minutah. To je bila njegova 15. zmaga v sezoni.

Srb se vrača, o tem ni dvoma. To je pokazal tudi v Rimu in pa predvsem na Roland Garrosu, ampak tukaj gre za povsem drugačne pogoje. Igra na travi mu ni tuja in v uvodni tekmi je deloval prepričljivo. Par se prej še ni srečal, današnji dvoboj pa je bil vedno na loparju Đokovića. Nikoli se ni soočil z brejk priložnostjo, na prvi servis pa je izgubil le dve točki. Impresivno se je lotil tudi iger na returnu; Millman je izgubil polovico točk in kar petkrat klonil v igrah na svoj začetni udarec.