Zidanškova osvojila 10 iger zapored in napredovala

Tamara Zidanšek po preobratu do prepričljive zmage. (Foto: Sportklub)

Tamara Zidanšek po preobratu do prepričljive zmage. (Foto: Sportklub)

Najvišje uvrščena slovenska tenisačica Tamara Zidanšek je uspešno preskočila prvo oviro na turnirju serije WTA Premier v Charlestonu. Po slabšem začetku in izgubljenem prvem nizu, je 21-letna Konjičanka osvojila 10 iger zapored in Nemki Anni-Leni Friedsam zavezala tudi kravato. 

Tamara Zidanšek po preobratu do prepričljive zmage. (Foto: Sportklub)
Tamara Zidanšek po preobratu do prepričljive zmage. (Foto: Sportklub)

Tamara Zidanšek, ki kot 65. igralka sveta predstavlja prvi lopar Slovenije, je po izenačenem začetku, ko je imela 4 priložnosti za izenačenje na 2:2, a jih ni uspela izkoristiti, popustila. Nemka je izkoristila “momentum” in prvi niz hitro dobila s 6:1.

Drugačna je bila slika v drugem nizu, ko je Zidanškovi za razliko od prvega niza tokrat že v uvodni igri uspelo obdržati svoj začetni udarec. Ko je povedla s 3:2, je zapretila tudi na servis nasprotnice in izkoristila že prvo žogico za “break” v 6. igri drugega niza, ko je povedla s 4:2. Razigrana Zidanškova je bila v nadaljevanju bistveno boljša nasprotnica, kar dokazuje tudi rezultat, saj Nemka vse do konca obračuna ni osvojila niti ene igre več.

Znova proti Tomljanovićevi?

Zidanškova je z zmago proti Anni-Leni Friedsam osvojila 5 WTA točk, kar jo bo v vsakem primeru verjetno obdržalo med najboljših 70 tenisačic na svetu. Še 25 dodatnih WTA točk bi Tamara osvojila, v kolikor bo do zmage prišla tudi v 2. krogu. Tam se bo pomerila proti boljši iz obračuna med Poljakinjo Magdo Linette in Avstralko Ajlo Tomljanović.

WTA Charleston Volvo Car Open 2019 (Zda, $823,000, zeleni pesek), posamezno
1. krog: Friedsam A-L. (Nem) – Zidanšek T. (Slo) 6:1, 2:6, 0:6
2. krog: Zidanšek T. (Slo) – Linette M. (Pol)/Tomljanović A. (Avs/14)

Dvojice, 1. krog
Benčič B./Pliškova Kr. – (3)Atawo R./Srebotnik K.
Kichenok L./Kichenok N. – (2)Hradecka L./Klepač A.


Že izpadla
1. krog kvalifikacij: Sharma A. (Avs/2) – Klepač A. (Slo) 6:2, 6:2