CH: Rola v Segovii obstal v četrtfinalu

Rola v Romuniji še drugič uspešen. (Foto: Twitter)

Rola v Romuniji še drugič uspešen. (Foto: Twitter)

Slovenskemu tenisaču Blažu Roli se na turnirju serije Challenger ni uspelo še tretjič zapored prebiti v polfinale. Na trdi podlagi v španski Segovii je Ptujčana v četrtfinalu zaustavil Francoz Hugo Grenier. 

Rola je bil v četrtfinalu dve točki oddaljen od zmage. (Foto: Twitter)
Rola je bil v četrtfinalu dve točki oddaljen od zmage. (Foto: Twitter)

Blaž Rola, ki bo čez teden dni nastopil tudi na turnirju serije Challenger v Portorožu, je v Segovii lovil še tretjo zaporedno uvrstitev v polfinale, a bil neuspešen.

Prvi niz je Ptujčan po podaljšani igri dobil, tudi v drugem pa je zmagovalca odločil tie-break. Rola je bil 4-krat le dve točki oddaljen od zmage, bližje le-tej pa mu ni uspelo priti. Podaljšana igra drugega niza je z 10:8 pripadla Hugu Grenierju, v tretjem pa je kot prvi z ‘breakom’ prednosti (3:1) pripadel Rola.

Drugi najvišje uvrščeni slovenski tenisač je ‘break’ prednosti hitro zapravil, za končni uspeh pa je bila usodna 9. igra tretjega niza, ko je Francoz izkoristil drugo ‘break’ žogico, povedel s 5:4, v naslednji igri pa uspešno odserviral za zmago.

Kljub porazu v četrtfinalu, bo Rola znova napredoval na ATP lestvici. Zagotovil si je namreč povratek med najboljših 140 tenisačev na svetu. Nazadnje je bil Ptujčan tako visoko leta 2015.

Challenger Segovia (Španija, €69.280, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. krogRola B. (Slo/1) je bil prost
2. krog: Rola B. (Slo/1) – Kravchuk K. (Rus) 6:4, 6:4
Osmina finala: Rola B. (Slo/1) – Crepatte B. (Fra/14) 7:5, 6:1
Četrtfinale: Rola B. (Slo/1) – Grenier H. (Fra) 7:6(5), 6:7(8), 4:6