CH: Rola v Mehiki do četrtfinala in povratka med TOP 200!

Blaž Rola še naprej blesti v Mehiki. (Foto: Facebook/Blaž Rola Fans)

Blaž Rola še naprej blesti v Mehiki. (Foto: Facebook/Blaž Rola Fans)

Slovenski tenisač Blaž Rola nadaljuje z odličnimi predstavami v Mehiki. Tokrat je 28-letni Ptujčan drugič v karieri premagal Kanadčana Petra Polanskega in si tako na ATP lestvici zagotovil povratek med najboljših 200, v Puerto Vallarti pa četrtfinale. 

Blaž Rola še naprej blesti v Mehiki. (Foto: Facebook/Blaž Rola Fans)
Blaž Rola še naprej blesti v Mehiki. (Foto: Facebook/Blaž Rola Fans)

30-letni Peter Polansky trenutno na ATP lestvici zaseda 125. mesto, trenutna forma Blaža Role pa je bila zanj previsoka ovira. Slovenski tenisač je sicer takoj v prvi igri izgubil svoj začetni udarec, po izenačenju na 2:2 pa je bil on tisti, ki je bil bolj nevaren na začetni udarec nasprotnika.

V tie-breaku je kasneje bolje kazalo Kanadčanu, ki je pri vodstvu s 6:4 imel dve vezani žogici za niz, pri vodstvu s 7:6 pa še eno. Rola se je rešil, nato pa pri vodstvu z 8:7 sam izkoristil prvo žogico za niz in po uri in 9 minutah povedel z 1:0 v nizih. Tudi v drugem nizu je zmagovalca odločil tie-break, z 8:6 pa ga je dobil Polansky. Rola je ostal zbran in v tretjem nizu drvel proti zmagi. Hitro je povedel s 3:0, pri vodstvu s 3:1 ubranil izjemno pomembno žogico za “break”, kasneje pa niz po 34 minutah dobil s 6:1.

Za polfinale proti leto dni mlajšemu Sarajevčanu

S tem, ko se je Blaž Rola v Puerto Vallarti prebil v četrtfinale, si je hkrati zagotovil tudi povratek med najboljših 200 tenisačev na svetu. Če bo želel v Mehiki še korak dlje, bo moral v četrtfinalu premagati drugega najvišjega uvrščenega tenisača Mirzo Bašića, nekdaj že 74. igralca sveta, ki trenutno zaseda 193. mesto. Tenisača sta se med seboj že pomerila leta 2017 v kvalifikacijah za Roland Garros, zmage s 7:6(3) in 6:3 pa se je veselil Bašić.

ATP Challenger Puerto Vallarta (Mehika, $135,400, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. krogRola B. (Slo/16) je bil prost
2. krogRola B. (Slo/16) – Gomez-Herrera C. (Špa) 6:4, 6:4
Osmina finala: Rola B. (Slo/16) – Polansky P. (Kan/3) 7:6(7), 6:7(6), 6:1
Četrtfinale: Bašić M. (Bih/9) – Rola B. (Slo/16) [4.5., 4.00]