Čez vikend smo dobili dva nova zmagovalca ATP

Čilenec Alejandro Tabilo je v finalu teniškega turnirja ATP v Aucklandu na Novi Zelandiji premagal Japonca Tara Daniela s 6:2 in 7:5 ter kot kvalifikant presenetljivo osvojil svoj prvi naslov na turneji ATP.

Alejandro Tabilo (Foto: ATP)

Tridesetletni Daniel, 74. igralec sveta, je v polfinalu izločil prvega nosilca, 21-letnega Američana Bena Sheltona, Tabilo, 82. igralec lestvice ATP, pa Francoza Arthurja Filsa.

Lehečka zmagovalec turnirja ATP v Adelaide

Čeh Jiri Lehečka je zmagovalec teniškega turnirja ATP 250 v Adelaide z nagradnim skladom 604.365 evrov. V današnjem finalu je ugnal Britanca Jacka Draperja s 4:6, 6:4 in 6:3.

Lehečka, 32. na svetovni lestvici, je tako kot njegov tekmec Draper, 62. igralec na svetu, nastopil v drugem finalu v karieri.

Lehečka, sedmi nosilec turnirja, je v polfinalu ugnal tretjega nosilca Američana Sebastiana Kordo, Draper pa je bil boljši od osmega nosilca Aleksandra Bublika iz Kazahstana.

“Tako čustveno je osvojiti svoj prvi naslov tukaj,” je dejal Lehečka po obračunu 22-letnikov. “Zelo sem navdušen.”

“Dolgo smo čakali na ta trenutek. Hvala vsem, ki ste držali pesti zame. To je odličen način za začetek leta.”

Lehečka se bo v ponedeljek, en dan po začetku OP Avstralije, povzpel na 23. mesto na svetovni računalniški jakostni lestvici ATP, kar bo njegova rekordna uvrstitev v karieri.

Z zmago je postal prvi Čeh z osvojenim naslovom na turnirjih ATP po Jiriju Veselyju v Puni leta 2020.

* Adelaide, ATP (604.365 evrov):
– polfinale:
Jiri Lehečka (Češ/7) – Jack Draper (VBr) 4:6, 6:4, 6:3.

Vir: Tenis Slovenija, STA