ATP Brisbane: Povratek Andyja Murrayja ni trajal dolgo

Andy Murray je bil po prvi zmagi ob povratku zelo čustven, presenetil pa je z izjavo, da ni prepričan, koliko časa bo lahko še igral. Škot je ta teden pokazal soliden tenis, ampak zarjavelost bo potrebovala čas, kar se je pokazalo tudi v tekmi proti Daniilu Medvedevu, ki je slavil v dveh nizih po 1 uri in 21 minutah.

Čaka ga Miloš Raonić (Foto: Tennisworldusa.com)

Vedno neugodni mladi Daniil Medvedev, četrti nosilec turnirja, je potreboval samo dobro uro, da je s 7:5 in 6:2 razorožil povratnika Andyja Murrayja, trikratnega šampiona na turnirjih za Grand Slam. Seveda smo tokrat spremljali precej drugačnega igralca od tistega, ki je dobival največje turnirje, ampak vseeno Škot ni igral slabo.

Murray je naprej premagal Jamesa Duckwortha, nato pa se mu je ustavilo proti Medvedevu. V prvem nizu je še ohranjal stik na začetnem udarcu, v drugem pa mu je zmanjkalo moči, saj njegovi udarci in tempo niso bili kos eksplozivnosti Medvedeva. Ta je zabil 16 asov in je izgubil samo 14 točk v 10 servisnih igrah. Servis je izgubil zgolj enkrat. Naslednji ga v Brisbane čaka Miloš Raonić.

https://www.youtube.com/watch?v=OFcI1HEY02E