Briljanten finale: Kyrgios še enkrat hladen kot špricer!

Še ena zmaga za kontroverznega Nicka Kyrgiosa, ki ta teden v Acapulcu blesti in razdvaja množice. Po zmagi nad Rafaelom Nadalom in Stanom Wawrinko je v podaljšani igri tretjega niza ugnal še prijatelja Johna Isnerja. Čaka nas briljanten finale, saj bo njegov nasprotnik Alexander Zverev.

Nick vse do finala (Foto: ATP)

Še enkrat je bil bolj miren v podaljšani igri tretjega niza, po tem ko je v pravem trilerju na podoben način premagal že Stana Wawrinko. Tokrat je imel na drugi strani mreže Johna Isnerja, visokoraslega Američana, ki je imel lepo priložnost, da se uvrsti v finale. Navsezadnje je Avstralec ta teden čutil bolečine v kolenu, imel rahlo zastrupitev s hrano in je bil utrujen od zadnjih dveh tekme. Ampak Kyrgios je še enkrat našel način. 7:5, 5:7 in 7:6 je bilo. 

“Bilo je izjemno, zabavna tekma proti Johnu danes. Precej motiviran sem bil, saj sem vedel, da ne bo veliko teka, je povedal Kyrgios. “Dober prijatelj je in vedno me podpira. Da sem se boril proti njemu je nekaj posebnega.” 23-letnik je prišel v prvi ATP finale po tem, ko je lanskega januarja dobil četrti naslov v karieri v Brisbaneu. Danes ponoči ga bo čakal Alexander Zverev. Nemec je bil boljši od Camerona Norrieja s 7:6 in 6:3. “To bo zares težka tekma,” je priznal Kyrgios. “Alexander je neverjeten igralec, zelo profesionalen, obkljuka vse okvirčke.”