Borg v Šarm el Šejku preprečil slavje Bora Artnaka

Bor Artnak je v 2. kolu moral priznati premoč Senegalcu. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

18-letni slovenski teniški igralec Bor Artnak odličnega tedna v Šarm el Šejku na turnirju ITF z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev ni uspel kronati s turnirsko zmago. Proti Leu Borgu je bil na odlični poti, da bi drugič v karieri zavladal na profesionalnem ITF turnirju, a na koncu se je po dveh urah in pol igre naslova veselil leto dni starejši Šved. 

Bor Artnak je odlično nastopal v Egiptu. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

ITF PRO  

Bor Artnak, ki velja za trenutno najvišje uvrščenega slovenskega aktivnega igralca, se je v Egiptu do finala prebil brez izgubljenega niza. Odlično je odprl tudi finalni nastop, kjer mu je nasproti stal sin Bjorna Borga, 11-kratnega zmagovalca turnirjev za Grand Slam.

Prvi niz je Slovenec dobil s 6:4, v izjemno izenačenem drugem nizu pa si je v 11. igri pri rezultatu 5:5 uspel priigrati žogico za ‘break’. Šved se je rešil, niz kasneje dobil še pred podaljšano igro, bolje od Bora pa začel tudi tretjega. Hitro je povedel s 3:0, a Artnak se ni predal. V 9. igri niza je pri zaostanku s 3:5 in 40:30 na servis Šveda rešil prvo zaključno žogico in si priigral priložnost, da bi na svoj začetni udarec rezultat poravnal na 5:5. V 10. igri niza je Borg izkoristil skupno tretjo zaključno žogico in si s četrtim ‘breakom’ na tekmi tudi dokončno zagotovil zmago.

M15 Šarm El Šejk
(Egipt, trda podlaga, zunaj)

1. kolo: Artnak B. (Slo/5) – Pozzani N. (Ita/Q) 6:1, 6:2
2. kolo: Artnak B. (Slo/5) – Ivanov S. (Rus/WC) 6:2, 6:1
Četrtfinale: Artnak B. (Slo/5) – Purtseladze S. (Gru/2) 6:4, 6:1
Polfinale: Artnak B. (Slo/5) – Bradshaw J. (Avs/Q) 5:0* – predaja
Finale: Artnak B. (Slo/5) – Borg L. (Šve/1) 6:4, 5:7, 4:6

Dvojice
1. kolo: Artnak B./Van Schalkwyk C. H. – Binda ./Simakin I. 7:6(6), 3:6, 10:7
Četrtfinale: Artnak B./Van Schalkwyk C. H. – (2)Picchione A./Pozzani N. 3:6, 6:3, 5:10