Bo sploh zdržal do olimpijskih iger?

“Vesel sem, da sem zdrav, da imam ob sebi tako dobro ekipo in da imam za seboj družino, ki me že tako dolgo podpira. Ne morem se jim dovolj zahvaliti,” je dejal 20-kratni zmagovalec turnirjev za Grand Slam, ki na večni lestvici zaostaja le za legendarnim Jimmyjem Connorsom.

Ne ve, če bo igral do olimpijskih iger (Foto: Tennisworldusa.com)

Američan je v svoji bogati karieri med letoma 1972 in 1989 osvojil kar 109 turnirskih zmag. Glede ne leta Rogerja Federerja (37 let) ni prav veliko možnosti, da bi ujel Connorsa, saj že zadnjih nekaj let skrbno izbira turnirje, na katerih bo igral. Švicar ne lovi tega cilja, imel pa bi lahko tudi težavo, ko pride do nastopa na olimpijskih igrah.

Pravila pravijo, da mora igralec vsaj dvakrat zaigrati v Davisovem pokalu (torej leta 2019 ali 2020), ampak Federer ni zaigral za Švico že od 2014. “Ne vem, kako se bom kvalificiral, če sem iskren,” je povedal Federer. “In če se, ne vem, če bom še igral. To je še predaleč stran. Nočem razmišljati še o tem. Če se bo zgodilo, se bo zgodilo. Če pa ne, pa ne. Na olimpijskih igrah sem že igral.”

Federer ta teden nastopa v Indian Wellsu, kjer ga čaka težak žreb. V tretjem krogu se bo srečal verjetno s prijateljem Stanom Wawrinko. Okoli sebe bo imel kar veliko nevarnih igralcev. Kei Nishikori, Marin Čilić in Kyle Edmund, pa še Lucas Pouille, Denis Shapovalov ter Frances Tiafoe.