Berdych ni mogel več nadaljevati, potreboval je počitek

Tomas Berdych se vrača v dobri formi in zdi se, da mu je dodaten počitek ob koncu sezone 2018 več kot koristil. V Dohi je včeraj ponoči v težki tekmi ugnal Fernanda Verdasca, naslednji pa ga čaka Francoz Pierre-Hugues Herbert.

Berdych išče uspeh v Dohi (Foto: Tennisworldusa.com)

Zaključila sta šele v 12. igri tretjega niza. Čeh je prvo uradno tekmo “letos” odigral 31. decembra proti Philippu Kohlschreiberju. Nazadnje je na igrišču stal junija 2018, in sicer je izgubil proti Julienu Benneteauju. Nato ga je izdala poškodba hrbta, zaradi česar je zapustil tekmovanje, s treningi pa je nadaljeval šele oktobra 2018. “Pojavila se je bolečina in rekel sem si, da ne morem več naprej. Moje telo je potrebovalo počitek, ampak sedaj sem pripravljen. Opravil sem vse teste, posvetoval sem se z zdravniki, vse, kar je bilo potrebno. Imel sem srečo, da ni bila potrebna operacija.”

Berdych je lansko leto dopolnil 33 let. “Spomnim se prvih korakov nazaj na igrišču, ko sem začel servirati, me je bolela rama in vse je bilo trdo. Moj začetni udarec je bil videti, ko da bi žogico metal z roko. V dveh tednih pa sem potem ujel ritem in takrat sem videl, kakšna razlika je. Od takrat se počutim dobro, vse poteka odlično.”