Benčićeva samo kopira Rogerja Federerja

Za Belindo Benčić je Roger Federer velik idol in inspiracija. Sta prijatelja, teniška partnerja in soigralca. V Hopmanovem pokalu sta igrala že trikrat, zato ni čudno, da je od maestra odnesla tudi kakšen uporaben nasvetu. 

Belinda in Roger (Foto: Tennisworldusa.com)

“Skušam biti mirna tako kot on. Vem, da sem daleč od tega, zelo daleč. Ampak se trudim,” je povedala Benčićeva, ki je v finalu Dubaja prejšnji dan premagala Petro Kvitovo.V Dubaju sem bila že nekajkrat, ampak letos nisem videla veliko mesta. Bila sem v hotelu, igrala, v hotelu in spet na igrišču. Nočne tekme sem imela, pred tekmo pa ne smem početi veliko. Mogoče po turnirju, ker bom ostala še kakšen dan ali dva. Všeč mi je tržnica, drugače pa je zelo lepo mesto. Veliko stvari, ki jih lahko počneš. Hočem se vrniti in raziskovati. Ta teden je bil namreč izjemen, še najbolj pa sem ponosna na to, kako sem se borila. Tudi ko sem izgubljala. Naučila sem se, da se pogledam v ogledalo, in sem ponosna nase. Da se borim in dam vse od sebe.”

Belinda pravi, da bi morali biti vsi ponosni nase, ko dosežejo kaj pomembnega. To je njen cilj, letos pa bo delala na mentalni pripravi na tekme. “Zmage so najboljši način za to. Tega ne moreš trenirati. Lahko najameš mentalne trenerje, psihologe, ampak tukaj se gre o tvoji delovni etiki, motivaciji, želji. V tistih težkih trenutkih je pomembno, kako reagiraš. Tega ne najdeš na treningu.”