Bedene v Riu do četrtfinala in ponovitve lanskega uspeha

Aljaž Bedene v Riu še ni izgubil niza. (Foto: Twitter/Rio Open)

Aljaž Bedene v Riu še ni izgubil niza. (Foto: Twitter/Rio Open)

Slovenski tenisač Aljaž Bedene je v tekmi 2. kroga turnirja serije ATP 500 v Riu de Janeiru potrdil, da se njegova forma izboljšuje. Po uri in 58 minutah je s 6:4 in 6:4 ugnal domačega povabljenca Thiaga Monteira in si tako v Riu še drugo leto zapored prebil v četrtfinale. 

Aljaž Bedene v Riu še ni izgubil niza. (Foto: Twitter/Rio Open)
Aljaž Bedene v Riu še ni izgubil niza. (Foto: Twitter/Rio Open)

Aljaž Bedene je na turnirju serije ATP 500 v Riu de Janeiru do sedaj nastopal v 2014, 2016 in 2018, v vseh treh primerih pa ga je zaustavil Italijan Fabio Fognini, ki je letos v Riu že izpadel. Najdlje je Ljubljančan prišel v lanski sezoni, ko je proti Italijanu izpadel v četrtfinalu, med najboljši 8 pa se je prebil tudi tokrat.

Po dobri predstavi proti Marcu Cecchinatu, se je Bedene izkazal tudi proti domačinu Thiagu Monteiru. Odlično je čutil žogico, Brazilca pa presenečal z uspešnimi backhand paralelami in “inside-out” forehandi. Monteiro je sicer v obeh nizih kot prvi prišel do “brejka”, a Aljaž je odigral odločno in vselej takoj odgovoril z “ribrejkom”.

Za polfinale proti Bolivijcu

Slovenski tenisač je tako postal eden izmed prvih štirih tenisačev, ki so si že zagotovili mesto v četrtfinalu. Tam mu bo nasproti stal 113. igralec sveta Hugo Dellien, s katerim se Aljaž do sedaj še ni pomeril. Bolivijec je zablestel lansko sezono, ko je na ameriškem zelenem pesku osvojil dva turnirja serije Challenger, dobro formo pa potrjuje tudi v Riu de Janeiru, kjer je s prebojem v četrtfinale že prišel do največjega uspeha na turnirjih serije ATP 500.

ATP 500 Rio de Janeiro (Brazilija, $1,786,690, pesek, zunaj), posamezno, 2. krog
Bedene A. (Slo) – Monteiro T. (Bra/WC) 6:3, 6:4

Četrfinale
Dellien H. (Bol) – Bedene A. (Slo) [petek, 22.2.]