Bedene v Orleansu ugnal portoroškega zmagovalca

Aljaž Bedene v Orleansu drvi naprej. (Foto: zimbio.com)

Aljaž Bedene v Orleansu drvi naprej. (Foto: zimbio.com)

Slovenski tenisač Aljaž Bedene je tudi v 2. krogu turnirja serije Challenger v Orleansu upravičil vlogo favorita. Tokrat je 29-letni Ljubljančan na kolena spravil letošnjega zmagovalca turnirja v Portorožu, ki je najvišjeuvrščenemu Slovencu odvzel niz. 

Aljaž Bedene v Orleansu drvi naprej. (Foto: zimbio.com)
Aljaž Bedene v Orleansu drvi naprej. (Foto: zimbio.com)

Proti 158. igralcu sveta Constantu Lestiennnu je Aljaž Bedene potreboval tri nize oziroma uro in 53 minut. V prvem nizu je bil slovenski tenisač na svoj servis izjemno zanesljiv, saj ni ponudil niti ene žogice za “brejk”, precej drugačno pa je bilo razmerje moči v nadaljevanju obračuna.

Že v 4. igri drugega niza se je Bedene znašel v zaostanku z 0:40, a se mu je še uspelo rešiti. Drugače je bilo v 6. igri, ko je Lestiennu uspel edini brejk v drugem nizu in obračun se je prevesil v tretji niz. Tam je Bedene v kar 3 od 5 servisnih igrah bil primoran rešiti vsaj eno žogico za brejk, za zmago pa je zadoščal že odvzem servisa v 2. igri niza.

V družbi Berdycha, Wawrinke in Tsongaja

Z zmago v 2. krogu turnirja serije Challenger v Orleansu se je Aljaž Bedene na lestvici, ki se osvežuje po vsaki tekmi, prebil na 73. mesto. Najboljši slovenski tenisač se nahaja v družbi pravih teniških velemojstrov, saj 72. mesto denimo zaseda Tomas Berdych, na 74. in 75. položaj pa sta po zmagi Bedeneta padla Stan Wawrinka in Jo-Wilfried Tsonga.

Za mesto v polfinalu se bo Bedene pomeril proti Ukrajincu Sergiyju Stakhovkyju. Šlo bo za njun prvi medsebojni obračun na turnirju serije ATP.

ATP Challenger Orleans (Francija, €127.000, trda podlaga, dvorana), 2. krog
Bedene A. (Slo/2) – Lestienne C. (Fra) 6:4, 3:6, 6:3

Četrtfinale
Stakhovsky S. (Ukr) – Bedene A. (Slo/2)

Dvojice, 1. krog:
(4)Bambridge L./O’Mara J. – Bedene A./Margaroli L. 6:3, 6:4