OP ZDA: Naši predstavniki v New Yorku dobili tekmece

Aljaž Bedene trenutno na ATP lestvici zaseda 61. mesto. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

Aljaž Bedene trenutno na ATP lestvici zaseda 61. mesto. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene bo v prvem krogu zadnjega turnirja za Grand Slam, odprtega prvenstva ZDA, igral proti Slovaku Jožefu Kovaliku. Polono Hercog uvodoma čaka Američanka Danielle Collins, Tamaro Zidanšek pa 22. nosilka, Hrvatica Petra Martić.

Aljaz Bedene of Slovenia celebrates after winning Singles in Quarter – Final of ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019, day 8, on August 16, 2019 in Sports centre, Portoroz/Portorose, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Bedene je na US Opnu najdlje prišel leta 2015, ko je igral v 2. krogu. V tem delu tekmovanja je trikrat igrala tudi Hercogova, in sicer v letih 2011, 2014 in 2015. Zidanškova je lani izpadla v 1. krogu.

V kvalifikacijah za posamični turnir so igrali še Blaž Kavčič, Blaž Rola in Dalila Jakupovič, a so vsi trije ostali praznih rok.

Današnji žreb je določil, da bo prva ameriška zvezdnica Serena Williams v uvodnem krogu igrala proti še eni nekdanji številki 1 ženskega tenisa, Rusinji Mariji Šarapovi.

Branilko naslova Japonko Naomi Osako najprej čaka Rusinja Ana Blinkova, branilca naslova Srba Novaka Đokoviča pa Španec Roberto Carballes Baena.

Druga nosilka Avstralka Ashleigh Barty bo za začetek turnirja igrala proti Kazahstanki Zarini Dijas. Drugi nosilec Španec Rafael Nadal bo v 1. krogu igral proti Avstralcu Johnu Millmanu, petkratnega prvaka Švicarja Rogerja Federerja čaka kvalifikant.

V istem delu žreba sta se znašla Đoković in Federer, kar pomeni, da se lahko srečata v polfinalu. Srb in Švicar sta prejšnji mesec igrala v finalu Wimbledona, uspeha se je veselil prvi.

Odprto prvenstvo ZDA se bo začelo v ponedeljek in končalo v nedeljo, 8. septembra.

Vir: Tenis Slovenija, STA 2019