Bedene do prve zmage v sezoni in zmenka s Fogninijem

V Avstraliji sta zaigrala skupaj, zdaj je bil boljši Aljaž Bedene. (Foto: zimbio.com)

V Avstraliji sta zaigrala skupaj, zdaj je bil boljši Aljaž Bedene. (Foto: zimbio.com)

Slovenski tenisač Aljaž Bedene se je na četrti tekmi v sezoni prebil do prve zmage v koledarskem letu 2019. V tekmi 1. kroga peščenega turnirja serije ATP 250 v Cordobi je po uri in 27 minutah s 6:3 in 6:4 ugnal Nemca Maximiliana Martererja in si priigral ponovno snidenje s Fabiom Fogninijem. 

V Avstraliji sta zaigrala skupaj, zdaj je bil boljši Aljaž Bedene. (Foto: zimbio.com)
Jutri bosta zaigrala skupaj, danes je bil boljši Aljaž Bedene. (Foto: zimbio.com)

Prehod na peščeno podlago je pomenil tudi prehod Aljaža Bedeneta na zmagovalne tirnice. Na 527.880 ameriških dolarjev vrednem turnirju v Cordobi je v dveh nizih brez večjih težav ugnal Maximiliana Martererja.

23-letni Nemec, ki na ATP lestvici zaseda 76. mesto, si v celotnem obračunu ni uspel priigrati niti ene žogice za “brejk”. Aljaž si je na drugi strani priigral 10 priložnosti za odvzem servisa, v vsakem nizu pa izkoristil po eno.

Že devetič proti Fogniniju

Precej težje delo Bedeneta čaka v 2. krogu turnirja, ko mu bo že 9. v karieri nasproti stal Fabio Fogninija. Vseh dosedanjih 8 medsebojnih obračunov je dobil Italijan, še posebej pestro pa je bilo lansko leto v Riu de Janeiru, ko je bil Bedene morda celo oškodovan s strani glavnega sodnika, ki kljub dvignjeni roki Bedeneta, češ da ni pripravljen na return, igre ni ustavil in točko dosodil Fogniniju.

ATP Cordoba (Argentina, $527,880, pesek, zunaj), posamezno, 1. krog
Bedene A. (Slo) – Marterer M. (Nem) 6:3, 6:4

2. krog:
Fognini A. (Ita/1) – Bedene A. (Slo)


Dvojice, 1. krog
Bedene A./Marterer M. – Pella G./Podlipnik-Castillo H.