ATP Washington: Nishikori bo izzval Shapovalova

Kei Nishikori je poskrbel za poslastico tretjega kroga Citi Open s kanadsko »NextGenATP« zvezdo – Denisom Shapovalovom. Japonec je premagal kvalifikanta Donalda Younga ter prehitel tudi močno deževje, ki je v sredo zvečer prekinilo spored na turnirju v Washingtonu.

V svojem prvem dvoboju odkar je dosegel četrtfinale v Wimbledonu, je zmagovalec Citi Opna iz leta 2015 zabeležil svojo sedmo zmago v prav toliko ATP medsebojnih srečanjih z Američanom, 6:3, 6:4, še preden se je vrnil dež, ki je odplaknil preostale nočne dvoboje.

Nishikori se je letos vrnil po poškodbi zapestja in ne skriva ambicij, da se vrne med 10 najboljših na ATP lestvici do konca sezone, tako pa je tudi deloval na igrišču proti Youngu. 28-letnik je več kot podvojil število direktnih točk nasprotnika in na prvem servisu oddal le sedem točk.

Young je v dvoboj odšel z izjemno popotnico, zmago nad nekdanjo številko 3 svetovnega tenisa – Stanom Wawrinko v prvem krogu, potem ko se je skozi kvalifikacije prebil v glavni del žreba. Številka 234 moškega tenisa ni niti enkrat izgubil servis proti Wawrinki, medtem ko ga je kar dvakrat proti Nishikoriju. Kljub temu, da se je v drugem nizu vrnil po izgubljenem servisu, ga je znova izgubil po seriji napak pri rezultatu 4:4, preden je 7. nosilec zaključil dvoboj v 84 minutah.

Pred tem se je 3. nosilec turnirja David Goffin vrnil po zaostanku s 3:5 v tretjem nizu dvoboja proti Francozu Pierru-Huguesu Herbertu v več kot dvournem trilerju. Oba sta drug drugemu petkrat odvzela začetni udarec, vendar je prevladal Belgijec s 6:2, 1:6, 7:6 (5) in si zagotovil dvoboj tretjega kroga s še eno »NextGenATP« zvezdo – Američanom Francesom Tiafoejem.