ATP Washington: Avstralski biser ugnal korejskega

18-letni Avstralec blesti tudi na ameriških tleh. (Foto: zimbio.com)

18-letni Avstralec blesti tudi na ameriških tleh. (Foto: zimbio.com)

Četrtkov večer je v glavnem mestu ZDA prinesel kar nekaj zanimivih obračunov. Priča smo bili bratskemu dvoboju, ki ga je dobil Alexander Zverev, od turnirja se je poslovil John Isner, Japonec Kei Nishikori je ugnal Kanadčana Denisa Shapovalova, napredovanje pa sta si po hudi borbi zagotovila tudi Alex de Minaur in Andy Murray. 

18-letni Avstralec blesti tudi na ameriških tleh. (Foto: zimbio.com)
18-letni Avstralec blesti tudi na ameriških tleh. (Foto: zimbio.com)

18-letni Avstalec Alex de Minaur, ki je na velika vrata potrkal letos v Sydneyju, je v 2. krogu turnirja serije ATP 250 v Atlanti moral priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu Johnu Isnerju, na še močnejšem turnirju v Washingtonu pa je danes ponoči preskočil že tretjo oviro. Po Vasku Pospisilu in Stevu Johnsonu je premoč Avstralcu moral priznati še 22-letni Južni Korejec Hyeon Chung. Vse je kazalo na to, da bi Alex obračun lahko zaključil že po dveh nizih, a je zapravil vodstvo z 1:3 v drugem nizu. V tretjem je ostal zbran, hitro prišel do vodstva s 4:0 in tekmo mirno pripeljal do konca.

Murray s težavami

Prvovrstno presenečenje je že v prvem četrtkovem obračunu pripravil 22-letni Noah Rubin, ki je na kolena spravil 2. nosilca Johna Isnerja. A še v istem večeru je tudi Rubin klonil in sicer proti Rusu Andreyju Rublevu, ki si je prav tako zagotovil mesto v četrtfinalu.

Tako kot v prvem in drugem krogu, pa je tudi za zmago v tretjem obračunu tri nize potreboval Andy Murray. Tokrat je njegovo zmago močno ogrozil Romun Marius Copil, ki je bil z Britancem poravnan vse do izida 3:3 v tie-breaku tretjega niza. Tedaj je Murray dobil tri točke zapored, kasneje pa izkoristil drugo zaključno žogico in si priigral četrtfinalni obračun z de Minaurjem. Po hudi borbi z Romunom je Murray obsedel na klopi in potrdil čustveno izpraznjenost: “Šlo je za čustva, ki so po koncu ekstremno dolgega dneva prišla na plan.”

Napredovanje v četrtfinale so si v četrtkovem večeru zagotovili še Alexander Zverev, Kei Nishikori, David Goffin in Stefanos Tsitsipas. Vsi štirje tenisači so nasprotnike ugnali z 2:0 v nizih.

ATP Washington (Zda, 1.890.165, trda podlaga), osmina finala
Zverev A. (Nem/1) – Zverev M. (Nem/15) 6:3, 7:5
Nishikori K. (Jap/7) – Shapovalov D. (Kan/9) 7:6(1), 6:3
Goffin D. (Bel/3) – Tiafoe F. (Zda/13) 6:0, 6:3
Tsitsipas S. (Grč/10) – Duckworth J. (Nzl) 6:3, 6:4

De Minaur A. (Avs) – Chung H. (Kor/8) 6:2, 4:6, 6:2
Murray A. (Vb) – Copil M. (Rom) 6:7(5),6:3, 7:6(4)
Kudla D. (Zda) – Pouille L. (Fra/6)  7:5, 6:7(8), 7:6(5)
Rublev A. (Rus/16) – Rubin N. (Zda) 6:3, 6:2