ATP Sydney: Hitri Alex de Minaur boljši od Seppija

Leto za tem, ko je končal kot poraženec v svojem prvem ATP finalu, je 19-letni Alex de Minaur danes dopoldne po srednjeevropskem času le prišel do krone pred domačimi gledalci v Sydneyju. V finalu je v dveh nizih po 2 urah in 5 minutah premagal Andreasa Seppija.

Prve ne pozabiš nikoli (Foto: Tennisworldusa.com)

Prvo lovoriko si je resnično moral prigarati, pri čemer so njegove noge delale oz. tekle kot še nikoli prej. Alex velja za enega najhitrejših igralcev na turneji, in čeprav zaenkrat še nima največje moči v napadalni igri, da bi konstantno dosegel winnerje, to nadoknadi z neprodorno obrambo. Z osnovne črte je lahko kot zid. To je danes občutil Italijan, ki se bo brcal v rit, saj je v obeh nizih vodil z brejkom prednosti, na koncu pa oba izgubil. 7:5 in 7:6 je bilo za mladeniča, ki igra zelo podoben stil igre kot Seppi, le da je bil v vseh elementih danes kanček boljši. Zmagala je mladost pred izkušnjami.

Talentirani Avstralec kaže taisti borbeni duh, ki ga je v svojih najboljših letih kazal njegov mentor Lleyton Hewitt. Lepo je videti motiviranega Avstralca, glede na to, da imamo na drugi strani Nicka Kyrgiosa, Bernarda Tomića in Thanasija Kokkinakisa.

https://www.youtube.com/watch?v=e2opga6BJu0