ATP Stockholm: Tsitsipas išče prvo turnirsko zmago

Še eno poglavje v zgodbi Stefanosa Tsitsipasa, ki se je uvrstil v tretji ATP finale, kjer pa prvič ne bo Rafaela Nadala. Tokrat mu bo konkuriral Ernests Gulbis, ki je v finalih še neporažen in je v polfinalu opravil z Johnom Isnerjem. Latvijec ta teden igra izjemen tenis, na drugi strani pa je Tsitsipas prav tako suveren in zanesljiv.

Stefanos bo skušal dobiti prvi ATP turnir (Foto: ATP)

Grk je v dveh nizih s 6:3 in 6:2 opravil s Fabiom Fogninijem. “Ključ tekme je bil, da sem potrpežljiv,” je povedal Tsitsipas. “Fabio je iskal svoje priložnosti in na začetku tekme je bilo zares težko, ampak sem ostal potrpežljiv. Tako sem zmagal.” Fognini se je trudil, da bi dosegel še en finale najuspešnejše sezone, a 31-letnik, ki je slavil v Sao Paulu, Bastadu in Los Cabosu, tokrat ni imel igre, ki bi bila kos mlajšemu Grku.

V prvem polfinalu po leta 2015 (Dunaj) pa je nastopil tudi Ernests Gulbis, ki bo skušal uprizoriti zgodovinski povratek. Takšen, kot mu je uspel proti Johnu Isnerju, kjer je že zaostajal za niz, a na koncu vendarle slavil z 1:6, 6:3 in 6:3. 145. igralec bo nastopil v sedmem ATP finalu, kjer še ne pozna poraza. “Boril sem se za vsako točko,” je povedal Gulbis. “V drugem in tretjem nizu sem mu servise vračal veliko pametneje. Všeč mi je način, na kakršnega igram sedaj.”