ATP Pariz: Raonić predal, Federer z dnevom počitka več

Še kako prav bo prišel dan dodatnega počitka Rogerju Federerju, čigar nasprotnik Miloš Raonić je obračun še pred začetkom predal. Švicar je skorajda odpovedal nastop v Parizu, a si je po zmagi v Baslu premislil. Odločitev se mu je kot očitno obrestovala, saj je brez odigrane točke prišel že do tretjega kroga. 

Dodaten dan počitka za Rogerja Federerja (Foto: Tennisworldusa.com)

Tretji igralec sveta je ravno osvojil 99. naslov v karieri in se je odločil zaigrati še v Parizu, preden se z ekipo najboljših osem odpravijo v London. Kanadčan Miloš Raonić je v prvem krogu odpravil Jo-Wilfrieda Tsongaja, toda ni mogel izkoristiti lepe zmage, saj je tekmo proti Federerju še pred pričetkom predal. Poškodoval si je desno komolec, kar pomenil, da je sezona zanj uradno zaključena. Federerja med zadnjih 16 na turnirju čaka Fabio Fognini. Tudi Italijan je imel malo pomoči, saj je tudi njemu nasprotnik Marton Fucsovics predal.

Miloš Raonić je v izjavi zapisal: “Včeraj sem v dolgi tekmi proti Tsongaju v drugem nizu začutil bolečino v komolcu. Po pogovoru z zdravniki sem opravil MRI in ultrazvok. Našli so poškodbo v tricepsu. Po tem mi ni ostalo veliko možnosti, saj je bilo tveganje preveliko. Preveč bi me oviralo pri igri.”