ATP Pariz: Novak v vsakem primeru najboljši na svetu

Po odpovedi Rafaela Nadala bo Srb Novak Đoković od ponedeljka naprej v vsakem primeru najboljši tenisač na svetu. Srb bo prevzel prvo mesto na ATP lestvici, boj pa pa bo epilog dobil v Londonu. Nastop Rafaela Nadala ostaja pod vprašajem.

Alexander Zverev prevelik zalogaj za Francisa Tiafoeja (Foto: Tennisworldusa.com)

Danes smo lahko v Parizu videli kar nekaj zanimivih obračunov. Utrujeni Kei Nishikori je tudi s slabšo igro preskočil prvo oviro v Parizu in se uvrstil v tretji krog, kjer bo imel povratni dvoboj finala Dunaja s Kevinom Andersonom.

Alexander Zverev je dobil dvoboj dveh igralcev mlade generacije, kjer smo videli veliko priložnosti za odvzem servisa. V odločilnih točkah je bil proti Franciscu Tiafoeju boljši Nemec, ki je dvoboj zasluženo dobil. Grigor Dimitrov v Parizu skuša rešiti slabšo sezono in začel je dobro. V tesnem dvoboju proti Robertu Bautisti-Agutu, polnem preobratov in povratkov, je bil boljši Bolgar, ki se bo pomeril z Marinom Čiličem.

Branilec naslova Jack Sock je gladko odpravil domačina Richarda Gasqueta. Američan, ki bi v primeru poraza padel na 150. mesto na ATP lestvici, bo potreboval še dve zmagi, da ostane med najboljšh 100 na svetu. Zmagovalec Dunaja Kevin Anderson pa še naprej blesti in je prenesel dobro formo tudi v Pariz. Zaustavil je letos odličnega Gruzijca Nikoloza Basilasvilija. V dvoboju, ki je trajal kar 2 uri in 18 minut, smo spremljali tri izenačene nize, naposled pa je v podaljšani igri finalnega seta slavil Južnoafričan.

Po predaji Rafaela Nadala je povabilo “lucky loserja” odlično izkoristil Malek Jaziri, ki je zaustavil Španca Fernanda Verdasca. Diego Schwartzman pa je v najdaljšem dvoboju dneva premagal Feliciana Lopeza. Argentinec se bo pomeril z Alexandrom Zverevom.

Dominic Thiem je z odlično predstavo premagal domačina Gillesa Simona, ki je v Baslu igral izvrstno in Rogerju Federerju odvzel celo set. Dominic se bo pomeril proti Borni Čoriču. Ta je v dvoboju dveh igralcev mlade generacije premagal Daniila Medvedeva in dobil proti Rusu še sedmi zaporedni niz. Hrvat je s to zmago ohranil možnosti za nastop v londonski O2 areni.