ATP Moskva: Khachanov boljši v vseruskem dvoboju

Ali bo tretjič uspešen Khachanov ali bo prvič zmagoslaven Mannarino (Foto: ATP)

“To je odličen rezultat zame,” je bil vesel in navdušen Khachanov. “To bo moj prvi Kremlin finale. Končno mi je uspelo, saj mi je zares v veselje igrati pred domačimi. Težko je igrati proti Daniilu, ker sva tako dobra prijatelja. Za seboj ima odlično sezono in vesel sem, da sem uspel zmagati. To je ena tisth tekem, ki se jih bom spomnil še dolgo.” 

Tudi Khachanov doživlja izredno sezono, po tem ko se je leta 2017 prvič kvalificiral na NextGen finale. Toda 22-letnik sedaj upa na še večje uspehe, predvsem ko pa je osvojil že drugi ATP turnir, med drugim pa je zaigral še v polfinalu Masters turnirja v Torontu. Tam je izgubil proti Rafaelu Nadalu, a sta bila igralca sila izenačena. Z njim se je prav tako srečal na OP ZDA, kjer je po še enem napetem dvoboju ponovno padel po 4 urah in 23 minutah.

V finalu domačega turnirja se bo pomeril proti Adrianu Mannarinu, ki je do zadnje stopničke prišel kar malo presenetljivo. V polfinalu je bil v dveh nizih boljši od Andreasa Seppija. Malokdo bi pričakoval rezultat 7:5 in 7:5 za Francoz, sploh ker je Italijan tekom turnirja premagal nekaj zvenečih imen, toda v tenisu je mogoče prav vse.  Mannarino je do sedaj dosegel pet ATP final, ampak do sedaj še ni slavil, kar pomeni, da bo danes imel izredno priložnost, da se prikoplje do uspeha kariere.