ATP lestvica: Nadal 1860 točk pred Rogerjem Federerjem

Ta teden ni bilo na ATP koledarju nobenega turnirja, najboljši igralci pa so se odločili preskočiti Davisov pokal, tako da na ATP lestvici ni kaj dosti sprememb. Še vedno vodi Rafael Nadal, ki si je pred Rogerjem Federerjem nabral lepo prednost. Za njima pa že preti Novak Đoković.

Rafael Nadal (Foto: Tennisworldusa.com)

Samo enemu igralcu je ta teden uspelo priti med najboljših 100, med najboljših 30 pa ni prišlo do sprememb. Za to bomo morali počakati vsaj še en teden. Rafael Nadal je prvi na svetu še 190. teden v karieri in je pri 8760 točkah, kar mu prinese 1860 točk prednosti pred Rogerjem Federerjem. Švicar naj bi se vrnil v akcijo na Mastersu v Šanghaju čez štiri tedne, nato pa bo obiskal Chicago za Laver Cup.

Tretji igralec sveta Novak Đoković je še vedno na krilih zmag v Wimbledonu in na OP ZDA in bo še kako nevaren v končnici sezone. Prav morda lahko postane najboljši na svetu, saj ne brani prav nobenih točk. Juan Martin del Potro ostaja četrti najboljši, kar je vrhunski rezultat za visokoraslega Argentinca, ki se je leta in leta boril s poškodbami. Za njim kot peti je Alexander Zverev. 

Marin Čilić, ki je ta teden izgubil proti Samu Querrey in je Hrvate skorajda stal zmage v Davisovem pokalu (rešil jih je Borna Čorić) je šesti igralec sveta. Za njim pa Grigor Dimitrov, ki bo prav tako nastopil na Laverjevem pokalu, a bo moral dvigniti formo in v zadnjih mesecih pokazati svoj najboljši tenis, če si želi nastopa v Londonu. Za vstopnico se borijo tudi Dominic Thiem, Kevin Anderson in John Isner.

Edini premik znotraj TOP 50 je prišel v obliki menjave med Karenom Khachanovom in Richardom Gasquetom na 24. in 25. mestu. Novi tenisač med najboljših 100 je postal Guido Andreozzi.