ATP Finals: Ruud po odpovedi Tsitsipasa do prve zmage v Torinu

Casper Ruud je na zaključnem turnirju sezone ATP v Torinu zabeležil prvo zmago. V drugem dvoboju, ki bi ga moral igrati proti Grku Stefanosu Tsitsipasu, a ga je ta odpovedal zaradi poškodbe komolca, je premagal Britanca Camerona Norriea z 2:1 v nizih.

atp finals casper ruud overcomes slow start to beat cameron norrie - ATP Finals: Ruud po odpovedi Tsitsipasa do prve zmage v Torinu
Casper Ruud (Foto: https://www.tennisworldusa.org)

Dvaindvajsetletni Ruud, ki je uvodni dvoboj proti Novaku Đokoviču gladko izgubil, je bil tokrat bolj zbran in bo v dvoboju z Rusom Andreyjem Rublevim v petek odločal o drugem polfinalistu v zeleni skupini. Norrieja je kljub izgubljenem prvem nizu z 1:6 premagal po uri in 51 minutah igre s 6:3 in 6:4.

Đoković hitro pokončal Rubleva

Čeprav sta Đoković in Rublev v zadnjih dveh letih skupno osvojila petnajst naslovov na turnirjih ATP, sta se danes šele prvič pomerila iz oči v oči. Srb je vpisal 40. zmago na zaključnih turnirjih, tako da je na lestvici igralcev z največ zmagami prehitel Ivana Lendla. Na vrhu bo še nekaj časa ostal Roger Federer z devetinpetdesetimi zmagami na zaključnih turnirjih. Hkrati je Đoković naredil nov korak k izenačitvi rekorda po številu osvojenih zaključnih turnirjev. Vodi Federer s šestimi naslovi, po pet pa jih imata poleg 34-letnega Srba še Ivan Lendl in Pete Sampras.

* Izidi, 2. krog, zelena skupina:
Novak Đoković (Srb/1) – Andrey Rublev (Rus/5) 6:3, 6:2
Casper Ruud (Nor) – Cameron Norrie (VBr) 1:6, 6:3, 6:4

* Lestvica:
1. Novak Đoković   2 2 0 25:13
2. Casper Ruud    2 1 1 26:21
3. Andrey Rublev   2 1 1 17:20
4. Cameron Norrie   1 0 1 13:13
5. Stefanos Tsitsipas 1 0 1  8:12

Vir: Tenis Slovenija, STA