ATP Finals Milan: Imamo polfinalna para

Včeraj smo spremljali veliko zanimivih obračunov. Po zanimivem razpletu pa smo dobili polfinalna para v kjer se bosta pomerila Alex de Minaur-Jaume Munar in Stefanos Tsitsipas-Andrey Rublev.

Zaključni turnir najboljših v Milanu (Foto: Tennisworldusa.com)

Zmagovalca obeh skupin sta bila zanesljivo Stefanos Tsitsipas in Alex de Minaur, ki sta vsak oddala le en niz na treh tekmah. Ta dva tekmovalca sta tudi v polfinalnem obračunu favorita in obetata zelo napet in razburljiv finale. Toda Andrey Rublev in Jaume Munar zagotovo ne bosta danes poceni prodala svoje kože.

Španec je bil po prvih dveh krogih že v izgubljenem položaju, vendar je s fantastično igro odpihnil iz igrišča Francisa Tiafoeja in si priigral polfinale. Če bo return deloval tako dobro kot včeraj proti Američanu, potem bo imel težave tudi Avstralec, ki Munarja na dveh medsebojnih dvobojih še ni premagal.

Na drugem dvoboju bomo spremljali Andreya Rubleva in Stefanosa Tsitsipasa, ki se na igrišče ne bosta podala pred 21:00. Edini medsebojni obračun je dobil lani Rublev. Rus je imel letos veliko težav s poškodbami, ki jih je zdaj saniral in njegov tenis je iz tedna v teden boljši. Ta teden je zapustil igrišče s sklonjeno glavo le proti Alexu de Minaurju, ki je v tej sezoni naredil izjemen preskok.

Na drugi strani pa mu bo stal verjetno največji napredek in največje presenečenje letošnje sezone Stefanos Tsitsipas, ki je najbolj navdušil na kanadskem Mastersu, ko je prišel vse do finala. Mesec nazaj je osvojil je tudi svojo prvo ATP lovoriko, ko si je pokoril vso konkurenco v Stockholmu, kar opozarja na fantastično formo Grka, ki je v izjemnem naletu, da si prilasti še naslov turnirja Next Gen Finals v Milanu.