ATP Cincinnati: Medvedev udaril ob kamero, prvič izgubil proti Rublevu

Rus Andrey Rublev in Alexander Zverev iz Nemčije bosta igrala v finalu teniškega Mastersa v ameriškem Cincinnatiju. Na turnirju z nagradnim skladom 5,4 milijona dolarjev (približno 4,62 milijona evrov) je Rubljev, četrti nosilec, v prvem polfinalu presenetil rojaka Danilia Medvedeva, prvega nosilca, z 2:6, 6:3, 6:3.

medvedev - ATP Cincinnati: Medvedev udaril ob kamero, prvič izgubil proti Rublevu
Daniil Medvedev (Foto Twitter/George Bellshaw)

Zverev, tretji igralec turnirja, pa je izločil drugega, Grka Stefanosa Tsitsipasa, izid je bil 6:4, 3:6 in 7:6 (4). Doslej na šestih nastopih v Cincinnatiju Zverev ni dobil niti enega samega dvoboja, vedno je izpadel v prvih krogih. Rublev se bo meril za svojo prvo lovoriko na Mastersih. Doslej je 23-letnik, sicer dobitnik zlate kolajne na olimpijskih igrah v Tokiu v mešanih dvojicah, enkrat že igral v finalu na tovrstnih turnirjih. Letos je bil na peščeni podlagi od Moskovčana v Monte Carlu boljši Tsitsipas.

Rublev bo v 13. finalu v karieri naskakoval deveto lovoriko, največjo doslej v karieri. Letos je sicer slavil v nizozemskem Rotterdamu, poražen pa je bil v finalu travnatega turnirja v nemškem Halleju. Rublev je bil tokrat v drugem delu dvoboja boljši tekmec proti Medvedevu. Doslej je na štirih medsebojnih obračunih vselej izgubil, osvojil pa ni niti niza. Nocoj je v Cincinnatiju prekinil oba uroka in slavil po dveh urah in 16 minutah.

Zverev pa je drugi polfinale dobil po dveh urah in 41 minutah boja

Olimpijski zmagovalec iz Tokia je tako pokazal dobro formo tudi pred zadnjim grand slamom, Odprtim prvenstvom ZDA. V zadnjih osmih medsebojnih obračunih z Grkom je Nemec šestkrat izgubil, tudi prejšnjega na OP Francije v Parizu. Tsitsipas je bil na dobri poti, da ta niz podaljša, saj je v odločilnem tretjem že povedel s 4:1, a se je Zverev vrnil za končni uspeh. Do njega je prišel kljub želodčnim težavam, zato ga je v drugem nizu na kratko pregledal zdravnik in mu v tretjem dal zdravilo.

Tsitsipas je zahteval premor za zamenjavo majice

Grk je šel, kar postaja zanj že nekakšna navada, nato v uvodnem nizu na stranišče. Premor je trajal kar osem minut. Nemec je šel do glavnega sodnika in mu med drugim dejal, da bi lahko v tem času tekmec dobil tudi nedovoljene nasvete trenerja prek telefona. Po dobljenem drugem nizu je Tsitsipas zahteval nov premor, a ga ni dobil. Kljub vsej tej drami pa sta se na koncu dvoboja tekmeca prijateljsko objela.

* Cincinnati, ATP (5,404 milijona dolarjev):
– polfinale:
Andrey Rublev (Rus/4) – Daniil Medvedev (Rus/1) 2:6, 6:3, 6:3
Alexander Zverev (Nem/3) – Stefanos Tsitsipas (Grč/2) 6:4, 3:6, 7:6 (4).

Vir: Tenis Slovenija, STA